Series & Films

Alleen voor de échte nerdy filmlovers: deze films zijn voor jullie

Diep van binnen schuilt er in ons een echte nerd als het om films gaat. Geef maar toe: jij hebt toch ook weleens uitgerekend of je in één dag alle Harry Potter films kunt zien? ;-) Wij kunnen Katniss' outfits wél dromen en ook hebben we allemaal heel hard gehuild bij het sterven van Cinna. 

Dit zijn de meest nerdy films van Netflix

Wij hebben voor jullie een lijstje voor jullie gemaakt met nerdy films die allemaal meerdere delen bevatten, zodat je lekker de hele dag door kunt bingen. Wij beloven ook dat je na het kijken van de films ze nog honderd keer opnieuw wil kijken.

Twilight
Vampire Diaries lovers opgelet! Twilight is een romantische fantasyfilm over vampiers. De film heeft meer dan twintig prijzen gewonnen en is geregisseerd door Catherine Hardwicke. De ouders van Bella zijn gescheiden. Eerst woont ze bij haar moeder, maar besluit dan toch bij haar vader te gaan wonen. Ze ziet bij aankomst voor het eerst in jaren Jacob terug, haar buurjongen waarmee ze vroeger speelde. Ze krijgt een auto cadeau van haar vader, zodat ze zichzelf elke dag naar school kan rijden. Op school vindt ze snel aansluiting bij twee andere meiden. Tijdens de lunch ziet Bella een groep medestudenten binnenkomen. Een jongen in het bijzonder trekt haar aandacht. In de lessen die ze met hem deelt voelt ze hem naar haar staren. Dan krijgen ze hun eerste practicum samen. Edward loopt plots weg, wat Bella aan het denken zet. Ze raken aan de praat en dat loopt erg goed, maar Bella begint steeds meer gekke dingen aan Edward te merken... Alle Twilight delen zijn een leuke tijdsverdrijver en vooral heerlijk om weg te zwijmelen bij Robert Pattinson en Taylor Lautner.

The Chronicles of Narnia
Van de zeven boeken die geschreven zijn, kun je er drie op het witte doek bekijken. Wat deze films zo mooi maakt, is het decor. In alle shots zijn mooie werelden te zien. Het is erg sprookjesachtig en betoverend om naar te kijken. Als een paar broers en zussen door een kast lopen komen ze in de wereld van Narnia terecht. Hier worden ze begeleid door Aslan, een wijze leeuw die hen probeert te beschermen tegen de Witte Heks. Ze gaan de strijd aan en beleven veel avonturen.

The Hunger Games
Een van onze favorieten is The Hunger Games. Het verhaak speelt zich af in de toekomst, een land genaamd Panem. Ieder jaar wordt hier een loting per district gehouden. Daaruit worden een meisje en jongen getrokken. Alle jongeren tussen de twaalf en achttien moeten hieraan meedoen. De jongeren die getrokken zijn gaan een arena in en het doel is om elkaar te vermoorden tot er een speler overblijft. Die wint de Spelen. Tijdens de trekking wordt het zusje van Katniss getrokken. Ze bedenkt zich niet en neemt dapper haar plaats over. Ze leren dingen als vuur maken en boogschieten. Katniss heeft het voordeel dat ze haar eten verdient door te jagen en ze is hier super goed in. Wil je weten hoe het verder gaat en of Katniss de liefde vindt? Check dan hieronder alvast de trailer. Veel bing plezier!

Arthur en de Minimoys
Elk jaar logeert Arthur bij zijn oma. Als hij erachter komt dat een projectontwikkelaar het huis van zijn oma wil platgooien, vindt een kaart die leidt naar de Minimoys. Hij gaat op onderzoek uit. Er schijnt een schat te liggen in het land van de Minimoys die genoeg geld oplevert om de projectontwikkelaar uit de weg te helpen. Dat blijkt nog niet zo makkelijk...

The Maze Runner
The Maze Runner begint als sciencefictionfilm, maar wordt later ook horrorachtig door de vele zombies. Schrikken zul je zeker. Een paar jongens zijn al drie jaar op zoek naar een uitweg. Zij worden de Renners genoemd. Overdag gaan ze op onderzoek uit in het Labyrint. Dan moet je terug zijn, anders kom je nooit meer terug. In de nacht komen de Grievers tot leven. Dit zijn spinachtige objecten die je zullen steken. Hier blijft het niet bij. Helaas kunnen we niet meer delen, maar wij beloven je dat deze film je de stuipen op je lijf brengt. Bring the popcorn.

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Deze films zijn geschreven door J.K Rowling en zijn in feite een spin-off van de Harry Potter films. Newt arriveert in New York voor een congres van magiërs. Hij draagt een koffer bij zich waar vele magische wezens in leven. Tijdens een botsing ontsnappen de dieren uit zijn koffer. Dit brengt het gevaar van alle magische mensen en wezens in gevaar. De dreuzels mogen nooit achter hun bestaan komen. De magische autoriteiten komen daarom achter hem aan. Gelijktijdig vinden er incidenten plaats waarbij een enorme magische kracht vernielingen aanricht en senator Henry Shaw Jr. doodt. Dit is koren op de molen van de New Salem Philanthropic Society, een dreuzelbeweging die meent dat tovenaars en heksen echt bestaan en gevaarlijk zijn. Deze beweging wordt geleid door Mary Lou Barbot, die haar geadopteerde kinderen als slaven misbruikt en dwingt propaganda voor de beweging te verspreiden. Newts dieren krijgen de schuld van de incidenten waardoor hij ter dood veroordeeld wordt...

Harry Potter
Last but not least: Harry Potter natuurlijk! We hebben de allerbeste films tot het laatste bewaard. We kennen ze allemaal, Harry Potter. Het lijkt ons niet echt nodig om uit te leggen waar deze films over gaan en het is bovendien ook te lang om allemaal te vertellen, dus we zullen het kort houden. Harry Potter is een weeskind dat zijn eerste levensjaren doorbrengt bij zijn oom, tante en neefje: de familie Duffeling. Daar wordt Harry op z'n zachts gezegd niet goed behandend, maar op een dag valt er een brief gericht aan Harry op de mat. Na een tijdje komt er ook een vent zo groot als een reus het huis binnen: Hagrid. Hij vertelt Harry dat hij een tovenaar is en dat zijn ouders ook tovenaars waren. En dat niet alleen: Harry mag naar de tovenaarsschool Zweinstein. Let the magic happen... 

Bron: bomvolboeken | Beeld: Istock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved