Health

Science says: slapen met je lover is goed voor je gezondheid

Er is niks fijners dan in een bed springen waar je lover al ligt te wachten en zo dicht mogelijk naar hem of haar toe te kruipen, rightSamen slapen geeft je een veilig en geborgen gevoel. Er is nog meer goed nieuws en een excuusje om vaker samen te slapen: het blijkt heel goed voor jou en je gezondheid te zijn. Thank you science!

Slapen met je lover is goed voor je gezondheid

Grote kans dat samen slapen een van de redenen is dat koppels een intieme relatie hebben die gezonder is en langer leven. Dat is toch weer een dagje extra in het bejaardentehuis zitten met de liefde van je leven ;). Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen met niemand zo lekker slapen dan met ons liefje. Door het gevoel van veiligheid zorg je dat het cortisol hormoon verlaagd wordt en daardoor ervaar je minder stress.

Het liefdeshormoon
Ook zorgt het volgens Wendy M. Troxel, assistent-professor in psychiatrie en psychologie aan de Universiteit van Pittsburgh dat een bed delen zorgt voor oxytocine, een liefdeshormoon. Hierdoor ervaar je geen angst en slaap je als een roosje. Dus, heb jij the next day een mega belangrijke afspraak, zorg er dan voor dat je samen slaapt met je liefje.

Naakt slapen
Wil je extra, extra lekker wegdutten? Slaap dan naakt. Dit is heel goed voor jou en je gezondheid. Natuurlijk heeft je lover hier ook geen problemen mee ;). Lees hier alle voordelen van naakt slapen. Samen urenlang in bed knuffelen en dan veilig in je lovers armen dutten, maakt ons intens gelukkig! Wakker worden van een nachtmerrie en iemand naast je hebben die zegt dat alles goed komt. Zwijmel… Er zijn zoveel voordelen aan samen slapen.

Bron: BeautifyBeeld: Unsplash