Films & Series

Netflix films: Pan

Heb jij dit weekend nog niks op de planning staan en wil je even lekker voor de buis onderuitzakken en een avontuurlijke, jeugdsentimentele film kijken waarin het verhaal van Peter Pan tot leven komt? Dan hebben wij goed nieuws. Iedere week delen wij onze favoriete Netflix films met jou, zodat je voor alle movie nights op de bank genoeg inspiratie hebt. Nog niks op de planning? Lees dan snel mee, want dit keer is het de film Pan.

Netflix films: Pan

We horen je al denken: ben ik hier niet te oud voor? Of deze film heb ik al honderd keer gezien, maar wij beloven je dat dit je kijk op het oude Peter Pan verhaal zal veranderen. Wij nemen je mee naar Neverland.

Het verhaal begint in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een weeshuis waar Peter woont. Kort naar zijn geboorte is hij daar achtgelaten door zijn moeder. Op een avond worden Peter en een paar andere jongens meegenomen naar Neverland om daar in de mijnen te werken. Hier ontmoet hij zijn vijand Captain Hook. Peter besluit te ontsnappen en andere eilandbewoners op te zoeken. Aangekomen bij de stam van het eiland, beweren ze dat Peter de jongen is uit een voorspelling. Hij zal hen helpen om samen met Tiger Lily Captain Hook te verslaan, maar dit blijkt nog niet zo makkelijk te zijn als gehoopt.

Neverland wordt in Pan als magic vertoond. Het is net of je in droomvlucht bent beland. Een wereld vol kleuren en rare wezens.

Beeld: Netflix Nederland