News

Pak je koffers maar: je krijgt nu 44.000 euro om in dit Italiaanse dorp te gaan wonen

Hoe vaak heb jij jezelf al horen zeggen ‘ik ga emigeren naar een warm land’? Bij ons op de redactie is dit een zin die regelmatig gebruikt wordt. Nou, geen woorden maar daden: dit is dé kans om er werkelijkheid van te maken. Je kunt nu namelijk verhuizen naar een prachtig Italiaans dorp, en daar zelfs geld mee verdienen. Where do we sign?!

Ja echt, geld verdienen door te verhuizen. Dat klinkt toch heerlijk? Het Italiaanse dorp Santo Stefano di Sessanio kent op dit moment maar 115 inwoners. Best weinig, vindt ook de gemeente. Om te voorkomen dat het dorpje compleet leegloopt, heeft de gemeente een idee bedacht. Ze bieden iedereen die naar het stadje verhuist, namelijk 44.000 euro én deze nieuwe inwoners hoeven ook nog eens geen huur te betalen. 

Verhuizen naar Italië en 44.000 euro krijgen

Natuurlijk zijn er ook een aantal kleine lettertjes die gelezen moeten worden. Het geld krijg je niet zomaar. Het is de bedoeling dat je een eigen bedrijfje begint, zoals actief zijn als gids voor toeristen, of je bezig houden met de marketing van het lokale voedsel. Een vereiste: je moet binnen de leeftijdscategorie 18 t/m 40 vallen.

Je zult dus wel moeten werken in Italië, maar goed: daarvoor krijg je natuurlijk wel heel wat terug. En je kunt ook nog eens genieten van de heerlijke zon. Dat voelt toch gewoon als een vakantie?

Bron: rtlnieuwsBeeld: iStock

Must reads 👀