Beauty

Dit doe je tegen ‘mascne’: puisten door mondkapje

Het dragen van een mondkapje is het ‘nieuwe normaal’ anno 2020. Op veel plekken is het verplicht om een mondkapje te dragen. Een goed middel tegen het coronavirus, maar een minder goed middel voor onze huid. Veel mensen hebben namelijk last van puisten door mondkapjes te dragen. Jij ook? Dit doe je tegen puisten door mondkapjes.

Puisten door mondkapjes heeft een nieuwe term gekregen. We noemen het ook wel ‘Mascne’. Je snapt ‘m waarschijnlijk al: een combinatie van ‘masker’ en ‘acne’. Puisten op het gezicht kunnen als heel vervelend worden ervaren. Herkenbaar? Dan is het tijd om er iets tegen te doen, dus. 

Puisten door mondkapje ● goede reiniging
Het is sowieso belangrijk om je huid zowel ‘s ochtends als ‘s avonds goed te reinigen, maar ook zeker als je regelmatig mondkapjes draagt. Zorg ervoor dat er geen vuile restjes meer op je huid zitten als je naar bed gaat, en zorg er ook voor dat je huid goed schoon is voordat je aan de dag begint. 

Puisten door mondkapje ● let op je eet- / drinkpatroon
Je eetpatroon heeft veel invloed op het welzijn van je huid. Gezond eten zorgt er vaak voor dat je huid er egaler uit gaat zien, en andersom zorgen slechte gewoontes er dus voor dat je sneller last kunt krijgen van oneffenheden. Zorg er daarom voor dat je gezond eet, en dat je ook vooral genoeg water drinkt.

Puisten door mondkapje ● zinkzalf
Wat je kunt proberen, is de huid kalmeren door er zinkzalf op te smeren. Doe dit ‘s avonds na het reinigen van je huid, voordat je naar bed gaat. Zinkzalf is effectief tegen irritaties.

Puisten door mondkapje ● reinig / vervang je mondkap regelmatig
Het is belangrijk dat je zo min mogelijk bacteriën in je mondkap hebt. Dat is niet alleen belangrijk om het virus te voorkomen, maar ook voor je huid. Zorg er dus voor dat je herbruikbare mondkapjes na ieder gebruik op 60 graden wast, en dat je wegwerpmondkapjes ook echt wegwerpt nadat je ze gedragen hebt, en dus niet nog een dag hergebruikt. Zo voorkom

Puisten door mondkapje ● bezoek een schoonheidssalon / huisarts
Mochten de bovenstaande tips niet helpen tegen puisten door mondkapje, dan kun je nog proberen om hulp te vragen aan een schoonheidssalon. Zij zijn gespecialiseerd in de huid, dus kunnen ze jou vast de juiste middelen geven. Als laatste optie kun je ook even een bezoek brengen aan de huisarts. Wie weet heeft jouw huisarts het wondermiddel liggen tegen jouw mascne.

Beeld: iStock