Food

Wil je proeven: het recept voor een romige échte New York cheesecake

Als wij zeggen: cheesecake. Loopt bij jou dan het water in je mond? Een goede cheesecake is lekker romig van smaak. Voor de échte New York cheesecake hebben wij het perfecte recept. Romig en delicious. Yes. Dat wil je gewoon proeven. 

Recept voor een romige échte New York cheesecake 

Ingrediënten voor New York cheesecake:

– 1 pak digestive biscuit
– 80 gram gesmolten boter
– 800 gram mon chou 
– 300 gram kristalsuiker
– 185 milliliter volle melk
– 4 grote eieren 
– 225 milliliter zure room
– 1 vanillestokje
– 60 gram bloem 

How to make de romige New York cheesecake:

Allereerst verwarm je de oven voor tot 180 graden. Tijdens het opwarmen van de oven heb je mooi de tijd om de bodem te maken. Dit doe je door alle biscuit te verkruimelen. Het makkelijkste is om ze in een keukenmachine te stoppen. Dan krijg je meteen de mini stukjes die je nodig hebt. Geen keukenmachine? No worries, dan kun je ze plat slaan met bijvoorbeeld een pan. Nu je al die mini stukjes hebt ga je er gesmolten boter bij doen. Mix it up en je hebt de bodem van je New York cheesecake. Wel nog even supergoed aandrukken in een ingevette springvorm natuurlijk. De bodem mag nu voor 10 minuutjes de oven in. 

Now the fun part. We gaan de vulling maken. Yum! Je mag de mon chou met de suiker gaan mixen. Hierna doe je de melk en daarna de eieren er een voor een doorheen. Ondertussen goed blijven roeren hoor. Ook de zure room en de binnenkant van het vanillestokje mogen er doorheen geroerd worden. Done? Dan ga je nu iets geks doen. Namelijk, de bloem moet door het beslag heen. Deze moet je natuurlijk wel eerst even zeven. Het beslag mag lekker smooth worden. Probeer dus goed alle klontjes eruit te krijgen. Gelukt? Dan moet de taart 1 uur de oven in. Als je timer afgaat, trek dan niet meteen de ovendeur open. Want, dan stort namelijk je hele taart in. Zet in plaats daarvan de ovendeur op een kiertje. Is de oven helemaal afgekoeld? Verplaats de taart naar de koelkast. Nog heel eventjes geduld nu. Als de taart lekker koud geworden is mag je aanvallen. Enjoy. 

Ben je nog niet klaar met bakken? Dan hebben wij nog een leuk easy recept voor je. Namelijk, taco’s uit de airfryer. Hoe je deze delicioso taco’s maakt? Dat lees je hier

Bron: Flavorflav | Beeld: iStock

Must reads 👀