Health

Dit is waarom krachttraining amazing werkt voor vrouwen

Als je aan krachttraining denkt, dan zie je vast hele gespierde mannen voor je. Toch is die sport niet alleen voor mannen weggelegd. Als je graag die big booty wil dan zal je er echt aan moeten geloven. Krachtraining heeft voor vrouwen ontzettend veel voordelen. Wat deze voordelen precies zijn, lees je hieronder. 

Waarom krachttraining werkt voor vrouwen

1. Je lichaam wordt er mooier van 

Natuurlijk is ‘mooi’ is voor iedereen anders. Als jij al heel lang cardio doet, maar eigenlijk droomt van rondere billen en een gespierde rug, dan moet je zeker eens van die loopband afstappen en er wat gewichten bij gaan pakken. Van krachttraining krijg je strakkere benen, ronde schouders, een gespierde rug en jawel, ronde billen. Don’t worry, je wordt niet opeens de hulk van krachttraining! 

2. Mentaal word je sttong 

Met krachttraining train je niet alleen je lichaam. Ook je mindset wordt er sterker van. Struggle je met je zelfvertrouwen? Dan weten wij zeker dat trainen met gewichten iets voor jou is. Binnen no time groeit je zelfvertrouwen. Dat klinkt toch amazing? Met krachttraining ben je continue bezig met het uitdagen van jezelf. Je wordt sterker en gaat beter in je vel zitten. Door het sporten komen de stofjes dopamine, endorfine en serotonine vrij. Dit kan zelfs helpen tegen depressie. Wow!

krachttraining goed voor vrouwen

2. Je lichaamshouding verbetert 

Heb jij weleens last van een zeurende onderrug? Say goodbye tegen die pijn, want door krachttraining gaat deze gegarandeerd weg. Amazing toch? Wat nog meer heel chill is, is dat je onbewust ook je houding traint. Sta je nu vaak krom? Als je een tijdje bezig bent met sporten, verbetert je houding 100 procent.

3. Burn those calories

Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je energieverbruik is. Een grotere spiermassa zorgt er dus voor dat je makkelijker afvalt. Begrijp ons niet verkeerd, want we love all bodies. Als jij graag je vetpercentage wat omlaag wil krijgen dan is krachttraining zeker iets voor jou! Door hard te trainen krijg je meer spiermassa en dit zorgt er dus automatisch voor dat je sneller afvalt. 

4. Balance baby 

Krachtraining is niet alleen goed voor die pretty big booty. Het zorgt er namelijk ook voor dat dat je balans beter wordt. Ook is het goed voor je spieren en heb je minder vaak blessures. Als je goed traint krijgt je je mobiliteit en flexibiliteit een boost. Nice toch? 

5. Goed voor je hart en bloeddruk

Natuurlijk is cardio supergoed voor je hart en je bloeddruk. Veel mensen weten niet dat krachttraining eigenlijk hetzelfde voor je hart doet. Als je twee keer per week goed sport, dan verlaagt je bloeddruk vanzelf. Voor een lage bloeddruk hoef je jezelf niet helemaal kapot te rennen op de loopband. 

Als je lekker aan het sporten bent, maar niet echt resultaat ziet dan kun je zomaar eens je motivatie verliezen. Het zou zonde om al je harde werk weg te gooien, dus om je weer in de goede richting te helpen hebben wij een aantal motiverende quotes voor je verzameld. Je vindt ze hier

Shop hier onze favoriete sportschoenen onder de 100 euro:

 

 

Bron: Fitgirls | Beeld: IStock