Films & Series

Moet je zien: dit zijn de leukste prinsessenfilms die niet van Disney zijn

Als je gek op tekenfilms bent, dan kun je die van Disney vast wel dromen. Je kent de films waarschijnlijk zó goed dat je de scenes woord voor woord kunt meepraten. Tekenfilms horen gewoon bij je childhood memories. Toch zijn er ook een hele boel amazing films die niet van Disney zijn en je misschien daardoor wel helemaal niet kent. De leukste niet-Disneyfilms zetten wij hier voor jou op een rijtje.  

De 5 leukste prinsessenfilms die niet van Disney zijn 

Anastasia

Als je een ‘90 baby bent dan ken je de klassieker Anastasia vast. De film speelt af in het oude Rusland waar de Romanov familie de baas is. Hier is Rusland het niet mee eens en Raspoetin, een machtige man, spreekt een vloek uit. Met deze vloek dood hij de hele familie. Scary! Alleen Anastasia en haar grootmoeder weten te ontsnappen. Dit is het begin van de Russische revolutie. Geschiedenislesje, denk je? Nee hoor. Anastasia raakt tijdens de ontsnapping niet alleen haar grootmoeder kwijt, maar ook haar geheugen. In dit prachtige sprookje volgen we Anna A.K.A. Anastasia, die niet weet dat zij een van de nog levende tsaren is. 

 

Watch on YouTube

De Zwanenprinses

Cutie prinses Odette en haar prins Derek willen met elkaar trouwen. Oke, let’s go, denk je waarschijnlijk. Alleen is het niet zo easy als dat het lijkt. Er is namelijk een tovenaar die de twee niet shipt. Ruigbaard de tovenaar ontvoert Odette en tovert haar om in een zwaan. Als zwaan maakt de prinses verschillende dierenvriendjes en samen proberen ze de betovering te verbreken. Dit proberen zij zodat de girl toch nog misschien kan trouwen met de handsome prins. 

Watch on YouTube

Duimelijntje

Deze film is a real oldie, maar toch blijft hij ontzettend leuk. Duimelijntje gaat over een klein meisje dat geboren wordt uit een bloem. Uit diezelfde bloem wordt ze ontvoerd door een gemene grote pad. Hij wil haar uithuwelijken aan zijn ugly zoon. Duimelijntje wordt gevangengezet op een lelieblad en doet hard haar best om te ontsnappen. 

Watch on YouTube

Het Magische zwaard

Deze amazing film speelt zich af in de tijd van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Cool toch? De hoofdrolspeelster van deze tekenfilm is Kaylay. Zij droomt ervan om zelf ook ooit ridder te worden. Deze droom komt uit, yes! Kaylay gaat op avontuur als het magische zwaard van Koning Arthur gestolen wordt. Krijgt ze het zwaard van Excalibur terug bij Arthur? Who knows ;).

Watch on YouTube

Amalthea 

Zijn we allemaal niet een beetje in love met unicorns? Als jij net zo gek bent op deze magische wezens als wij, dan ga je genieten van deze film. Amalthea gaat namelijk over de laatste eenhoorn op aarde. Samen met een tovenaar en vriendin gaat zij op zoek naar wat er met haar soortgenoten gebeurd is. Deze tekenfilm is in Japan gemaakt en dat maakt hem extra special

Watch on YouTube

Even terug naar de Disneyfilms, welke is nu echt jouw all time favourite? Heb je er eentje in je hoofd? Mooi. Kijk dan vooral even hier, want dit zegt jouw favoriete Disneyfilm over jou. 

Bron: Cosmogirl | Beeld: Anastasia