Beauty

We love natural hair! Hier zijn 5 tips voor kroeshaar

Tegenwoordig zie je veel meer meiden die trots hun natural hair dragen. We love it! Wij zijn gek op de beweging waarbij iedereen blij is met zijn eigen haarstructuur. Of dit nu super stijl is, of met kroeshaar dus. Op de Girlscene redactie houden we ervan om te zijn wie we zijn. Toch weten wij ook dat kroeshaar veel meer verzorging nodig heeft dan stijl haar. Als je nog niet zo goed met je pretty kroeshaar overweg kunt, dan hebben wij hier wat tips voor jou. 

5 Tips voor kroeshaar 

1. How to wash

Kroeshaar kun je het best niet al te vaak wassen. Het is voor je haar het beste, als je je kapsel maar een keer in de week wast. Dit komt omdat kroeshaar van zichzelf erg droog is. Hoe vaker je je haar wast, hoe meer je de natuurlijke oliën eruit haalt. Minder wassen zal er dus voor zorgen dat het minder droog wordt. Als je je haar wast, dan is het belangrijk om je goed te focussen op de hoofdhuid. Deze moet lekker goed ingesopt worden. De rest van je haar kun je wassen met de restjes zeep die overblijven van je hoofdhuid. Niet te veel zeep op je haar gebruiken dus. Ook helpt het heel erg om de kraan niet al te heet te draaien. Your hair loves koud water. 

2. Föhnen is een no no

Als we het over haren drogen hebben, dan pakken de meeste mensen het liefst zo snel mogelijk de föhn erbij. Nat haar voelt mega irritant in je nek. Toch is het voor kroeshaar belangrijk om juist niet naar die föhn te grijpen. Laat je haar aan de lucht drogen nadat je het in model hebt gebracht. Föhnen zorgt er namelijk voor dat je haar uitdroogt en afbreekt. We don’t want that. 

3. Uitkammen doe je het liefste altijd nat 

Onze gouden tip als het op kammen uitkomt is toch echt wel deze: alleen kammen met nat haar die boel. Kam je haar het liefst uit onder de douche. Hier is je haar goed doorweekt en kun je er het makkelijkst met en wijde kam doorheen. Lukt dit nou niet goed? Pak er dan een leave-in conditioner bij. Verdeel deze door je haar en kam het nu goed door. Je klitten zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wist je trouwens dat leave-in ook het best werkt als je het in de douche aanbrengt? Door de condens van de douche gaan je haarschubben openstaan. Die slurpen dan zo alle moisturizer naar binnen. Yum.

4. Moisture en sealen van je haar 

Omdat kroeshaar erg droog van zichzelf is, moet je het zelf met producten vettig maken. Jouw haar loves vocht. Om ervoor te zorgen dat je haar vochtig blijft moet je het sealen. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is easy. Ga opzoek naar een moisturizer die werkt bij jouw krul porositeit en seal je haar met de LOC En LCO Methode. Je vraagt je nu vast af waar deze afkortingen voor staan. Nou, LOC staat voor liquid (leave in), oil en cream. LCO staat voor liquid (leave in), cream en oil. Door je haar op een van deze twee manieren te sealen zal je de hele dag door gevoed haar hebben. Sounds good right? 

5. Let op de ingrediënten

Als je nieuwe haarproducten gaat kopen dan is het belangrijk om op de ingrediënten te letten. Kroeshaar is gek op de curly girl methode. Bij deze methode skip je alle producten waar Sodium Lauryl Sulphate (SLS) en Ammonium Lauryl sulphate (ALS) inzitten. Deze producten zorgen er namelijk voor dat je haar uitdroogt. Deze ingrediënten zitten in meer producten dan je denkt, goed checken dus voordat je bijvoorbeeld een nieuwe conditioner aanschaft. 

Genoeg over hoofdhaar, let’s talk about lichaamshaar. Deze kun je lekker laten staan of scheren, epileren, harsen en waxen. Tegenwoordig is laseren ook een optie; dan gaan je haartjes definitief weg. Werkt dit of niet? En hoe gaat dat allemaal? Hier lees je er alles over.

 

Bron: curlyhairtalk | Beeld: IStock