Beauty

'Ik liet mijn haar laseren en dit is wat er gebeurde'

232

Je kunt je lichaamshaar scheren, epileren, harsen of waxen. Maar ook laten laseren; dan gaan je haartjes definitief weg. Werkt dit of niet? En hoe gaat dat allemaal? Girlscene interviewde een tijd geleden vier jonge meiden over hun ervaring met het laseren van lichaamshaar delen graag hun mening met jullie.

Girlscene interviewde een hele tijd geleden vier jonge meiden over het laseren van lichaamshaar. Wij vroegen Demi, Janycka, Krissi en Lucian het hemd van het lijf over haar laseren. Deed het pijn, is het duur en natuurlijk: Is het de moeite waard? Omdat er nog steeds veel vragen zijn omtrent haar laseren delen wij nogmaals graag de mening van meiden die de behandeling hebben meegemaakt, zodat jullie na het lezen van dit artikel alles weten over het laseren van lichaamshaar.

Hoe kwam je erbij: haar laseren?

Demi: Ik werd al vanaf mijn zevende gepest met het haar boven mijn bovenlip. Ze noemden het een snor. Dus mijn moeder kwam met het idee: haar laseren. 

Janycka: Ik ergerde me er echt aan dat ik telkens als een bikini aan wou dat ik dan echt altijd moest scheren. Ik kon niet spontaan mee ergens naartoe om te zwemmen o.i.d. want er moest eerst onthaard worden! En als ik het dan had geschoren zag je nog een beetje van die zwarte stipjes. Ik was het echt zat. Een laserbehandeling was dus de perfecte oplossing! Ik koos voor haar laseren.

Krissi: Ik had heel erg last van scheerbultjes na het ontharen en ook groeide het haar tot ver op mijn bovenbenen. Hoe meer ik scheerde, hoe donkerder de haartjes terugkwamen en hoe meer scheerbultjes en (huid)irritatie ik kreeg. Als ik een bikini aan had kon je het van dichtbij zien. Mijn moeder zag ook dat ik er last van had en zij stelde voor: haar laseren.

Lucian: Eigenlijk begon mijn moeder daarover. Zij wilde dat graag laten doen, dus mochten mij zus en ik het ook laten doen. Dat vonden mijn zus en ik allebei een goed idee. Om elke keer je haar weg te scheren is toch een karwei, het is makkelijker om het gewoon permanent te laten ontharen. Kortom: wij lieten ons haren laseren.

Bij welke salon laat je je haar laseren?

Demi: Ik weet helaas niet meer hoe dat bedrijf heet. Het is al een tijd geleden, het haar laseren.

Janycka: Ik laat het bij Looxbf doen, een beautyinstituut in Nunspeet. Het ziet er allemaal heel mooi uit en professioneel en je wordt heel goed geholpen. Alles over haar laseren werd goed uitgelegd en iedereen is heel aardig.

Krissi: Ik laat haar laseren bij de kapper “La Vie” daar hebben ze tegenwoordig ook laser apparaten!

Lucian: Ik doe de behandeling haar laseren bij Angelique Beautycare, een beautysalon in Terneuzen (Zeeland). Ik ben er over het algemeen wel tevreden over, maar het duurt een lange tijd. Tussen elke behandeling gaan meer weken zitten, waardoor het lang duurt.

Wat laat je precies haar laseren?

Demi: de haren boven mijn bovenlip.

Janycka: Ik laat mijn bikinilijn laseren.

Krissi: Alleen de bikinilijn.

Lucian: Ik laat mijn bikinilijn, en het stukje buik onder mijn navel en okselshaar laseren. Mijn bikinilijn en oksels laseren wilde ik het liefst doen, want dat is wat je altijd bij moet blijven houden met scheren. Ik heb wel eens twee of drie keer mijn voorhoofd laten laseren, omdat ik daar nogal veel puistjes had en vooral veel talgproductie. Benen laseren heb ik niet geprobeerd.

haren lichaam laseren

Hoe gaat de behandeling haar laseren?

Demi: Ze maken ze je bovenlip schoon (om de haartjes eraf te halen). Dan smeren ze een dikke laag speciale gel over je bovenlip heen. Hierna gaan ze haar laseren. Ze leggen de de laser op een deel en drukken op het knopje van het apparaat, die laten ze ongeveer drie seconden erop zitten en dan doen ze het volgende stukje tot je hele bovenlip gedaan is. Het deed best pijn, je voelt een soort hitte op je huid tijdens het haar laseren.

Janycka: Toen ik er voor het eerst kwam, werd er uitgelegd hoe ze het precies ging doen. Daarna werd er gevraagd je broek uit te doen. Je onderboek (een string is het handigst), mag je gewoon aanhouden tijdens het haar laseren. Vervolgens wordt het deel dat gelaserd moet worden ingesmeerd met een gel. Het deel wat gelaserd moet worden moet trouwens wel geschoren zijn, het mag niet geëpileerd zijn. Daarna moet je een bril opzetten tegen het licht van de laser. Het laserapparaat is eigenlijk een soort pistool met aan het uiteinde een klein vierkant oppervlak waar het licht uitkomt. Het vierkantje is heel klein, ongeveer 1 bij 1 cm. Met dat vierkantje gaan ze dus over je huid heen. Het glijdt als het ware over je huid terwijl je kleine stroomschokjes voelt. Soms wordt het ook even een voor een gedaan. Dus dan doet ze sommige stukjes even apart. Ik vind dit wel wat pijnlijker dan wanneer het ‘glijdt’. Soms heb je even een gedeelte wat echt gevoelig is, dan kan je gewoon even zeggen of ze even wil wachten en dan gaat ze daarna weer verder. Je moet gewoon door blijven ademen en niet je adem inhouden. Dan gaat het ‘t beste. Eén behandeling van je bikinilijn duurt in totaal ongeveer een kwartiertje.

Krissi: Je moet jezelf van tevoren scheren want dan doet het minder pijn met laseren. Je krijgt een soort “verkoelende” crème op zodat je het branderige gevoel minder voelt als ze gaan laseren. Dan krijg je een soort bril op die je ogen beschermt tegen het licht. Als de laser eenmaal je huid raakt geeft het licht en voelt het warm aan en doet het even pijn. Je kunt het vergelijken alsof je een elastiekje tegen je huid los laat (irritant dus) daarna voel je er weinig van. Als je klaar bent doen ze er nog een verfrissende crème op. Je kunt terug komen zo vaak je wilt. Bij sommigen gaat het eerder weg dan bij anderen. Hoe jonger je bent, hoe vaker je de behandeling nodig hebt omdat onze hormonen nog “erg bezig zijn”. Gemiddeld heb je zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig. Je kunt het laten laseren om de 6 of 8 weken, tussendoor moet je huid rust krijgen.

Lucian: Door middel van flitslicht wordt de haargroei op je huid verminderd. Er wordt dus een apparaatje op je huid geplaatst, waarna een hele felle lichtflits komt. De felle lichtflits wordt omgezet in warmte, die warmte wordt door het permanent naar de haarfollikel geleid. De haarfollikel wordt vervolgens. meteen vernietigd. Zo simpel werkt haar laseren. Je krijgt eerst een gel gesmeerd op de delen van je huid die ze gaan laseren. Daarna worden die delen door de laser geflitst. Nadat dat is gebeurd, krijg je een verzachtende lotion op de geflitste delen van je huid. Ook krijg je een bril op, die je ogen beschermen tegen het extreem felle licht dat komt kijken bij het haar laseren. Ik vind zelf wel dat het pijn doet. Vooral bij de bikinilijn, je hebt daar namelijk een stuk waar je huid donkerder is (meer pigment). Hoe donkerder de huid is, hoe meer pijn het doet. Mensen met een getinte huid kunnen deze behandeling dus eigenlijk niet doen, omdat het dan teveel pijn doet. Op mijn buik doet het eigenlijk niet zo heel veel pijn, en bij mijn oksels kan het soms toch ook akelig pijn doen. Als ik zou moeten omschrijven hoe het voelt, dan zou ik zeggen hele kleine naaldenprikjes die erg warm aanvoelen. Het is gelukkig wel zo voorbij, je bent echt zo klaar met haar laseren.

Ben je blij met het resultaat?

Demi: Nee, want er is geen verschil. Het groeit nu elke keer weer terug en nu hars ik het gewoon maar. Ik heb ongeveer twaalf sessies gehad terwijl het bij sessie acht al niet meer terug hoort te groeien. Dus het had geen zin om er verder mee te gaan. De vrouw die mij behandelde vertelde dat het kwam omdat ik een getinte huid had en jonger ben dan 18. 'Je hormonen veranderen nog' zei ze erbij. Ik wil als ik achttien ben weer mijn haar laseren, ik word er namelijk echt gek van elke keer harsen!

Janycka: In totaal heb ik 5 behandelingen nodig. Ik heb in juli mijn vierde behandeling gehad. Alle 5 de behandelingen worden ongeveer verspreid over een jaar. Tussen de behandelingen zit telkens een grotere periode. Tussen de vierde en vijfde (laatste) behandeling zitten 6 maanden. Ik moet zeggen dat na de eerste behandeling al duidelijk verschil te zien was. Nu na mijn vierde is alles al bijna weg. Sommige stukjes zijn nog niet helemaal perfect maar ik heb in januari nog 1 behandeling om het helemaal perfect te maken. Ik ben nu al dik tevreden en ik denk dat na die vijfde behandeling het resultaat helemaal perfect zal zijn.

Krissi: Heel blij! Ik ben er nog niet volledig vanaf maar het komt steeds minder snel terug. Ik heb alleen nog maar stoppeltjes.

Lucian: Ik ben tot nu toe redelijk tevreden met het resultaat. Ik hoef nauwelijks te scheren, want mijn haar komt niet snel terug. Ik vind het wel jammer dat bij mij nog niet alles weg is. Het duurt erg lang, omdat er tussen elke behandeling steeds meer weken komen. Mijn moeder is al klaar, dus ik denk dat als je ouder bent, dat je haar sneller weggaat. In de zomervakantie wordt je niet behandeld i.v.m. de zon, dan merk ik wel dat mijn haar sneller teruggroeit. Je merkt dat je haar dunner wordt en dat het mindersnel teruggroeit. Op den duur kun je ook haren uittrekken, omdat wat haren uit gaan vallen. En wat betreft mijn voorhoofd, ik merkte toen wel dat het wat beter ging. De talgproductie werd wat minder, maar ik heb geen acne dus ik kan niet vertellen of het echt helpt voor je acne.

Hoeveel kost het?*

Demi: Voor de bovenlip betaalde ik €60 per sessie; ik heb 12 sessies gehad.

Janycka: Het haar laseren van je bikinilijn kostte mij destijds €125 per behandeling. De prijs hangt wel af van het deel wat je wil laseren. Zo zijn bijvoorbeeld je benen laseren nog duurder omdat dat een veel groter oppervlak is.

Krissi: Alleen de bikinilijn kostte mij € 49 maar overal is dat anders dus goed informeren van tevoren!

Lucian: De bikinilijn + oksels kostte €149 per keer (dit was een combinatieprijs). Voor het stukje buik onder mijn navel weet ik het niet precies. De prijzen verschillen wel heel erg waar je het laat doen.

* Dit waren de prijzen destijds toen het interview werd afgenomen, prijzen zijn mogelijk veranderd.

Wat vind je de voor- en nadelen van het laseren?

Demi: Dat het zo’n pijn deed was een grote nadeel, en dat het uiteindelijk niets had opgeleverd vond ik het ergst. Een voordeel is wel dat het na het laseren een weekje bij mij wegbleef en dan begon het weer te groeien (om de 5/6 weken had ik weer een afspraak).

Janycka: Het voordeel van haar laseren is het resultaat, dat is echt super. De pijn die je die vijf keer even een kwartiertje voelt is het wel waard. Een nadeel is dat je met het gedeelte niet in de zon mag, dat vind ik wel lastig. O ja, en het stinkt een beetje. Ze verbranden de haartjes tot het haarzakje en je ruikt dus gewoon verbrand haar. Maar dat is maar een heel klein nadeel. Het voordeel is veel belangrijker!

Krissi: Ik vind het alleen maar voordelig, want ik heb nu geen scheerbultjes meer en hoef niet meer te denken voordat ik ga zwemmen “ik moet me nog scheren”. Alleen soms werk ik het nog wel bij met een scheermesje; dan krijg ik nog weleens scheerbultjes, maar dat komt omdat de haartjes niet lang genoeg zijn om ze te scheren.

Lucian: Het nadee van haar laseren is dat het lang duurt en dat het veel kost. Op de pijn moet je eigenlijk niet letten. Het is zo over, dus daar moet je je niet druk over maken. De pijn daalt per behandeling, en de pijn per flits duurt maar heel erg kort. Het voordeel is natuurlijk dat je veel minder moet scheren, dat is echt heel erg fijn! Tussen een behandeling zit redelijk veel tijd dus tussen de behandelingen door is het denk ik wel te doen om weer geld bij elkaar te krijgen om de volgende behandeling te doen.

Heb je nog tips voor meiden die nadenken over haar laseren?

Demi: als je een getinte huid hebt moet je naar een specifieke laserbehandeling gaan, er is bijvoorbeeld één in Amsterdam (waar precies weet ik niet). Ik zou daarnaast wachten tot na je 18e vanwege je hormonenverandering. Anders is het zonde van het geld!

Janycka: Als het nodig is, bijvoorbeeld met overbeharing en je hebt er echt last van, zou ik het zeker doen. Je moet wel goed nadenken of het echt nodig is want het haar laseren is wel prijzig.

Krissi: Doen! Je hebt er levenslang profijt van en het komt echt niet meer terug! Ik heb nu vijf behandelingen gehad en ben al blij met het resultaat. Soms denk ik nog weleens dat ik het ook kan laten harsen want ze zeggen dat als je regelmatig harst, dat je haren dan ook niet meer terug komen. Maar met haar laseren weet je zeker dat je er voor altijd vanaf bent!

Lucian: Héél belangrijk is dat je niet stopt met de behandelingen van haar laseren! Het geeft inderdaad goed resultaat, maar je moet pas stoppen als het je haar compleet weg is! Als je haar weg is moet je nog maar één keer in het jaar jezelf laten laseren. Het kost inderdaad veel geld, maar als je stopt met je behandeling is het echt weggegooid geld, want daarna komt je haar gewoon terug. En nog iets wat erg belangrijk is, is dat deze behandeling niet alleen is voor het permanent weghalen van je haar. Als je last hebt van couperose, spider naevi (een huidafwijking) of acne, dan kan deze behandeling ook helpen. Dus als je hier erg last van hebt, kun je informeren wat de mogelijkheden hierin zijn en wat het resultaat na de behandelingen zal zijn.

 

Lees ook: Altijd een scherpe blik met de Vision Direct kortingscode

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

232 reacties

 • 5 jaar geleden krag0zlu

  Dit ga ik sowieso doen!

 • 6 jaar geleden Serena

  ooh wat zou ik toch ook graag laseren! Ik heb al heel lang last van mijn 'bekkebaarden' de haren zijn donkerblond en sommige pikzwart.. ik schaam me er super erg voor en zorg er altijd voor dat me haar ervoor zit. Mijn moeder vind dat ik zeur en ze doet er heel simpel over, en alleen gaan is nou ook niet echt een optie kwa het geld..

 • 7 jaar geleden LaMusiquee

  Echt veeel te duur!

 • 8 jaar geleden adorePARIS

  als het pijn doet én zeer doet dan hou ik het toch bij epileren.

 • 8 jaar geleden Anne

  Ik wil echt graag laten laseren, lijkt me super fijn als je haar nooit meer terug komt! Maar Lucian zegt dat je daarna elk jaar weer moet laseren? Dus anders komt het weer terug..? xxx

 • 8 jaar geleden 12345dominiq

  Wooww.. het is inderdaat duur,

  Mijn moeder doet dat soort klusjes ook.

  En bij haar is het veel goedkoper

  (voor onder de 18 heeft ze korting)

  Bovenlip - 20

  Oksels - 35

  Bikinilijn - 40

  Benen - 60

  En als je het allemaal eraf wilt is het voor 150

  http://www.estheticacare.nl

 • 8 jaar geleden TAEYEON

  Ik ga denk ik wel m'n boven lip doen en m'n wenkbrauwen laten laseren.

  epileren en scheren is heel irritant en je ziet de donkere plekken.

 • 8 jaar geleden Anna

  Ik laat mn oksels laseren..het is inderdaad duur en op sommige plekjes pijnlijk, maar wie mooi wil zijn.. heb het er wel voor over.

 • 9 jaar geleden aroemba

  Het doet pijn

  het is duur.

 • 9 jaar geleden Seneca

  Quote: Je mag wel niet zonnebanken

  Juist...

 • 9 jaar geleden carpebien

  ik ga binnenkort me wenkbrauwen, oksels, bikini-lijn en benen laten doen. ben benieuwd naar het resultaat

 • 9 jaar geleden -Bananarama

  en kennis is schoonheidsspecialiste en die zei als de hare egt helemaal weg zijn kunnen ze niet meer teruggroeien , maar het zijn gewoon nieuwe haren want ze blijven heel je leve groeien

 • 9 jaar geleden bronslokje

  met blond of rood haar kan het niet

 • 9 jaar geleden Summernights

  ik ga over een paar dagen naar de dokter voor advies. als de dokter zegt dat het niet slecht voor me is mag ik alles waar ik een probleem mee heb weglaseren.

  het maakt niet uit hoeveel beurten ik krijg want ik ben verzekerd.

 • 9 jaar geleden AnneCupcake

  Alles op je gezicht wordt verzekerd, de rest moet je zelf betalen . Ik doe nu mijn bovenlip en nee het is geen prettig gevoel, maar je bent er dan wel vanaf! xoxo

 • 9 jaar geleden kisslovehugg

  ik laat me laseren, en ik had het veel erger

  verwacht, ik laat het door een proffesionele

  huidtherapeut doen ofzo. en toen ik het voor

  de eerste keer liet doen viel het egt reuze mee,

  ik laat me bovenlip laseren. het is wel duur ja,

  maar misschien als je je ouders lief aankijkt?

  als je iets echt wilt, maakt het voor mij niet uit

  of het pijn doet. het is binne 2 minuten gebeurt

 • 9 jaar geleden angel_kiss

  @elzemiek

  heb het gister ook gezien helemaal die vrouwen kregen als vergoeding dat ze gratis de rest weg mochten laten laseren nou doen ze dus mooi niet ze hebben er al brandwonden en littekens van zijn gewoon verminkt voor het leven

 • 9 jaar geleden NOGENRE

  er was gisteren nog zoiets op tv van lichaamshaar laseren en die vrouwen hadden allemaal littekens ervan gekregen, heb het niet helemaal gekeken alleen stukje.

 • 9 jaar geleden _embrace

  kost vet duur ö

 • 9 jaar geleden Jik

  TEGENSTRIJDIG :S

  Lijkt me echt relaxed als je je niet hoeft te scheren! (L)

  Maar het helpt dus niet helemaal... en @ ikbenambie lijkt mij idd ook niet echt gezond.. ik bedoel van straling kan je ook kanker krijgen, dus het moet wel HEEEEEl veilig gebeuren :O

 • 9 jaar geleden ikbenambie

  lijkt me niks,

  volgens mij is het ook helemaal niet gezond & het is vet duur! :O.

  laat mij maar lekker scheren hoor!!

 • 9 jaar geleden Cute1996

  lijkt me erg leuk om zelf helemaal nix te doen en een ander dat voor je te laten doen maar ik weet niet waarom ik het een beetje eng vind. ik bedoel laseren moet ik gelijk aan starwars denken ofsow ..xD

 • 9 jaar geleden IloveDAD

  Het is wel echt handig;D

  Maar het is verstandig dat je het pas op je 18e doet!

  Je hebt dan veel minder behandeling nodig, en die behandelingen zijn vet duur!

  Zo vervelend is scheren ook helemaal niet, ik doe het tijdens het douchen eff vlug(om de dag)

  Dus ik heb echt nooit last van haren op mn benen of oksels..

 • 9 jaar geleden miszbee

  blonde mensen weten gewoon niet hoeveek geluk ze hebben dus off course begrijp je niet dat ontharen irritant kan zijn als je én je bovenlip én je bikinilijn én je onderbuik net als bij Krissi én megawenkbrauwen én je benen én je armen moet doen.

  Bij blonde mensen zie je die haren niet eens behalve op je benen dan. In de zomer gewoon elke dag en in de winter als je daat sprten elke week...

 • 9 jaar geleden Isabella2526

  nee, misschien later??

 • 9 jaar geleden Annemarie

  Ik zou het nooit doen. Heb er wel eens over nagedacht, maar mijn schoonheidsspecialiste heeft het me afgeraden. De mensen die zij in de salon krijgt en haar weg hebben laten laseren, kunnen op de gelaserde plekken niet meer bruin worden. Door het laseren is het pigment namelijk verdwenen. Dus ik blijf maar gewoon harsen

 • 9 jaar geleden Denise

  dat wil ik al heel lang doen, maar ik wacht nog even een half jaartje tot ik 18 ben. Ik heb echt een hekel aan het scheren van mn oksels en bikinilijn, die wilde ik laten doen. Er schijnt ook een goede in Den Haag te zitten

 • 9 jaar geleden __ELINE

  najaa ik weet niet, lijkt me wel relaxt opzich

 • 9 jaar geleden FleurtjeA

  Ik geloof dat die van Krissi het beste uit de test komt -zij is het tevredenst.

  alleen is dat wel weer ver weg.

 • 9 jaar geleden Marleen

  lijkt me echt ongezond

 • 9 jaar geleden PurePoison

  wel zeer uitlopende meningen

 • 9 jaar geleden xFamouss

  Vind het nogal duur en zonde als het wel weer terug komt.

  maar als het echt weg blijft altijd is het handig!

 • 9 jaar geleden Pearls

  Als ik 18 ben laat ik mijn hele lichaam doen, ben zo behaard je wil niet weten.

 • 9 jaar geleden xELMOlikedooh

  als het pijn doet hoeft het al niet meer

  x]

 • 9 jaar geleden musicmakingirl

  Bikinilijk zouwel fijn zijn maar het is zo duur ...

 • 9 jaar geleden VuilNEs

  ga het laten doen als ik 18 ben.

 • 9 jaar geleden naomi

  zo duur!

 • 9 jaar geleden NOOUK

  Ik heb al 2 laserbeurten achter de rug voor de bikinilijn.. ik heb blond haar en blauwe ogen maar ik wordt wel enorm bruin.

  Bij mij was er dus al tweemaal het probleem dat bepaalde plekjes echt donkerrood werden.

  De dermatoloog noemde dit overpigmentatie.

  Maar de dag erna kwam er een lelijke korst op, die verdween na twee dagen maar daarna wel nog 2 weken een donker litteken dat wegtrekt..

  Toch ook wel een minpunt aan de behandelingen dus.

 • 9 jaar geleden iloverain

  ik heb het ook laten doen.

  bij mij zie je er niks meer van en de verzekering heeft alles vergoed.

  hoe vaker je gaat hoe minder pijn het doet.

  eigelijk doet het geen pijn meer zo'n elektrisch schokje not more

 • 9 jaar geleden Stark

  te weinig info om er echt goed over te kunnen oordelen

 • 9 jaar geleden COLORxME

  Ik heb erg last van haartjes maar ik denk dat ik het niet ga laseren

  1.het is duur

  2.het komt toch wel weer trg

  3.bij een iets donker huid doet het harstikke pijn

  genoeg redenen voor mij op dat niet te doen en gwn te scheren

 • 9 jaar geleden DanielleDiamond

  Handig (:

 • 9 jaar geleden Lola

  ehm.. lijkt me maar niks.

  als je leest dat het ook nog terug komt enzo, en bij sommigen het pijn doen, niks voor mij!

 • 9 jaar geleden shoeticc

  het lijkt met wel handig,

  maar je moet het vaak doen en het kost veel geld!

  dan maar weer op de oude manier met een

  scheermesje en scheerschuim!

 • 9 jaar geleden Laura

  ik wil dat zooo graag, vooral die verrotte bikinilijn! nog even sparen(yy)

 • 9 jaar geleden JohnnyBGoode  Nou nou, aantrekkelijk hoor. Heb je een mooi bikinitopje, trek je er zo'n mannenbroek onder aan :P.

  Wat heb je er dan uberhaupt aan om bruin te worden, als je dan van die strepen ziet.

  Er zijn ook mensen die niet alleen denken aan hoe ze eruit zien maar gewoon lekker willen zwemmen zonder zich zorgen te hoeven maken over haren of dat je broekje nog wel goed zit etc etc.

 • 9 jaar geleden ruskaja

  laseren lijkt mij super handig, only is het veels t duur vind ik (A)

 • 9 jaar geleden Unwritten_

  Als ik dit zo lees lijkt het me niet zo voordelig.

  Maar het kan ook aan mij liggen.

 • 9 jaar geleden Helenaaa

  quote:

  --------------------------------------------------------------------------------

  resultofboredom

  je hoeft je bikinilijn niet eens te scheren voor het zwemmen als je maar de goeie bikini uitzoekt. zon eentje met een strakke boxer. probleem opgelost.. okay dan moet je die nog wel mooi vinden. maar het is wel handig

  --------------------------------------------------------------------------------

  Inderdaad, veel makkelijker! =D

  Ik heb gewoon een zwembroek 'in jongenslengte', gewoon een korte broek tot op m'n knie :p Super handig =D

  -----------------------------------------------

  Nou nou, aantrekkelijk hoor. Heb je een mooi bikinitopje, trek je er zo'n mannenbroek onder aan :P.

  Wat heb je er dan uberhaupt aan om bruin te worden, als je dan van die strepen ziet.

 • 9 jaar geleden Helenaaa

  wel goed artikel, maar vind het echt zó enorm duur. Demi heeft gewoon in totaal €720 betaalt voor een stukje haar op d'r bovenlip wat niet eens weg is. Dat risico wil ik echt niet lopen :p.

  vind het beetje overdreven allemaal, als je het echt extreem hebt oké, maar een beetje haar op je bovenlip, zoveel moeite is het toch niet om zo'n klein stukje te waxen?

 • 9 jaar geleden Loesje

  is dat niet onwijs duur?! mijn moeder flipt al als ze de ontharingsstrips in mijn etos tasje ziet

 • 9 jaar geleden Elisa

  Jeetje, wat een verschillen tussen de instituten.

 • 9 jaar geleden _Niienke_

  Als ik wat ouder ben & wat meer geld heb, dan lijkt het me wel wat.

 • 9 jaar geleden wathadjedan

  Je gaat toch niet haar laten laseren als je 15 bent...

 • 9 jaar geleden BadLuck

  Misschien over een paar jaartjes =) Lijkt me wel ideaal als ze wegblijven! Alleen de prijs is wel onwijs duur!

 • 9 jaar geleden robinxxxxx

  me moeder heeft ook der bikinilijn gedaan,

  dus ik vind dat ik dat ook mag.

 • 9 jaar geleden DD-lovemelikethis.

  wil k ook! is zo duuur....

 • 9 jaar geleden jajajaaaha

  ik wil dat ook, een paar vriendinnen van me hebben het ook gedaan

 • 9 jaar geleden Simone

  Ik zou het heel erg graag willen.. maar het is zooooo duuuuuuur!!

 • 9 jaar geleden Polyethylene

  Het lijkt me niet echt wat..

 • 9 jaar geleden soniyo

  ik zou dat ook welleens willen proberen ..

  ik wou graag 't haar op m'n benen laten doen ..

 • 9 jaar geleden lovethelookgirl

  Ik doe dat niet Heb een getinte huid

 • 9 jaar geleden Tine87

  mijn zus heeft ook laserbehandelingen gehad voor haar bovenlip, en bij haar heeft het ook niks geholpen. Ze heeft gewoon een lichte huid en was ouder dan 18.

  het werkt niet bij iedereen!

 • 9 jaar geleden x_Juul

  oee ik vind het maar eng :O

 • 9 jaar geleden Beat_It

  Uiteindelijk kan je het ook als een investering bekijken (als het werkt natuurlijk)

  Als je bv elke maand je bovenlip laat harsen bij een schoonheidsspecialiste, voor bv 10 euro (wat een eerder goedkope prijs is) kom je na een jaar al aan 120.

  Na 10 jaar zit je aan 1200 euro, in dat geval is 720 niet zo duur meer...

 • 9 jaar geleden Plurkie

  Lijkt me ook niet echt super. Bij je haarzakjes zitten talgkliertjes, die je huid een gezond laagje vet geven als bescherming. Als je talgklieren ook worden vernietigd blijf je een hele droge huid houden.

 • 9 jaar geleden Letmebe

  lijkt me niks.

 • 9 jaar geleden kuzzz

  Hebben ze er überhaupt al haar op?!

 • 9 jaar geleden jaimeme

  werkt zo'n zelf thuis laserapparaat eigenlijk goed ?

  hoe duur is dat?

  en waar koop je het?

 • 9 jaar geleden Alexis

  lijkt me wel handig

  maar ik zou wachten tot mn 18e andersn is het gewoon verspilde geld.

  Ik wil me later ook laseren, mn oksels en mn bovenlip.

  Mn benen hars ik dan wel & Mn armen (ja die onthaar ik ook omdat ik echt veel haar had) doe ik gewoon met ontharingscème.

 • 9 jaar geleden xjwdm

  wij hebben thuis zo'n laserapparaat super handig !

 • 9 jaar geleden Danielle511

  ik zie hier echt allemaal verschillende reacties,

  ik snap niet waarom dit onzin zou zijn? ik heb ook

  heel erg als ik me heb geschoren rode bultjes

  overal dat zie je ook als ik een bikini aan heb

  niet echt leuk dus, ik zou dit zelf ook wel willen.

  maar op dit moment nog niet.

 • 9 jaar geleden Lotte

  Ik wil het ook wel doen, maar ik moet eerst nog voor mijn rijbewijs sparen

 • 9 jaar geleden CCecilia

  resultofboredom

  je hoeft je bikinilijn niet eens te scheren voor het zwemmen als je maar de goeie bikini uitzoekt. zon eentje met een strakke boxer. probleem opgelost.. okay dan moet je die nog wel mooi vinden. maar het is wel handig

  Inderdaad, veel makkelijker! =D

  Ik heb gewoon een zwembroek 'in jongenslengte', gewoon een korte broek tot op m'n knie :p Super handig =D

 • 9 jaar geleden 2208

  me tante heeft een eigen bedrijf van dat!

  Bijna iedereen doet het in me familie, maar ik w8 op me 18de, indd wat Demi zegt:'hormonenverandering', zonde van je geld dn, maar dat wil niet zeggen dat ik de haartjes gwn laat zitten hoor XD ik doe het alleen op een goedkopere manier

 • 9 jaar geleden Amberitooo

  ik heb het ook gedaan en het deed bij mij helemaal geen pijn. het ligt er waarschijnlijk aan welke plek je laat laseren.

 • 9 jaar geleden Peanutbuttah

  Wat zou ik dat graag laten doen, maar kost wel veel geld...

 • 9 jaar geleden Nina

  k wil het denk ik ook wel hoor!

 • 9 jaar geleden Nightvamp

  Loox uit nunspeet is inderdaad goed ik ga daar altijd heen voor al mijn beauty behandelingen

 • 9 jaar geleden Loveh

  prijs valt me nog mee!

 • 9 jaar geleden Butterflygirl18

  Veel geld en je weet ook niet zeker of het wel werkt.

 • 9 jaar geleden xHappyFacex

  wow die prijzen verschillen erg

 • 9 jaar geleden xHappyFacex

  Toen ik naar www.looxbf.nl ging werd er een virus gevonden bij het inladen.. dus eh?

 • 9 jaar geleden youmakemehappy

  het lijkt me wel handig, maar het is ook duur.

 • 9 jaar geleden TropicalShit

  je hoeft je bikinilijn niet eens te scheren voor het zwemmen als je maar de goeie bikini uitzoekt. zon eentje met een strakke boxer. probleem opgelost.. okay dan moet je die nog wel mooi vinden. maar het is wel handig je kan ook een gewone bikini kopen en dan nog een zwemshort erbij. kan je zelf kiezen of je in een short of in een hipster wilt :P

 • 9 jaar geleden Iminlove

  Ik heb een getinte huid dus ik zal het nooit kunnen laten doen, maar daar zit ik niet mee wat het is veeeeeel te duur! Dat mensen dat er voor over hebben snap ik niet. En sowieso, hoe krijg je dat bij elkaar gespaard op deze leeftijd?

 • 9 jaar geleden Carien102

  Ik zou het wel graag willen doen. Ik haar scheren en die scheerbultjes vind ik echt irritant!

 • 9 jaar geleden G0LDENlove

  omg 60 euro per sessie en dan 12x maar het heeft niks geholpen? omg dat is echt sneu

 • 9 jaar geleden irenem

  oh wat fout een meisje van 15 die eerder al haar bikinilijn heeft laten laseren!

  ik wacht nog ff een paar jaar, en dan heb ik hopelijk genoeg gespaard hahah xD

 • 9 jaar geleden Grindylow

  Zon groot probleem is dat toch niet om het elke keer te scheren.. komop, het hoort er gewoon bij

 • 9 jaar geleden Kevser

  het werkt wel, alleen je moet wel wachten tot je ´volwassen´ bent, want dan veranderen je hormonen niet meer. Dan zie je echt resultaat. :wink2:

 • 9 jaar geleden Chantal

  ik mag het laten doen, maar ik moet nog even wachten tot ik 18 ben (:

 • 9 jaar geleden Fay

  Ik wil dat ook wel, lijkt me echt handig!

 • 9 jaar geleden LoveeSuus

  Ik wil dat ook graag, maar ik wil dan sowieso graag mijn oksels laten doen.. Maar ik wacht wel eerst tot ik 18 ben denk ik maar..

 • 9 jaar geleden Lisateamo

  Lijkt me wel vet alleen het duurt zo lang !

 • 9 jaar geleden Serena

  Demi: Voor de bovenlip is het €60 per sessie; ik heb 12 sessies gehad.

  tsoow dan :O

 • 9 jaar geleden felice

  Lijkt me best wel chill als je nooit meer hoeft te scheren! Maar àls ik het zou doen, dan wacht ik wel tot mijn achttiende.

 • 9 jaar geleden Guievessa

  Het is bij mij gelukkig niet nodig. Ik heb helemaal geen erge beharing, ik heb nauwelijks en heel lichte haartjes op mijn benen (niet zo licht dat je ze op mijn getinte huid ziet).

  Het is voor mij dus niet nodig =)

  Maar heb je bij tellsell ook niet van die laser dingen? :P

 • 9 jaar geleden blauwesokken

  oke. hm.

  Ik vind dat bovenstaande meiden nog wel erg jong zijn om al aan laserbehandelingen te beginnen, maar dat is mij mening. Vooral omdat ze vertellen dat je nog wel even blijft harsen, waarom begin je er dan al zo jong aan? En het probleem dat je je moet scheren voordat je gaat zwemmen bijvoorbeeld heeft IE-DE-REEN. dus dat vind ik een beetje een domme reden eerlijk gezegd. Daarbij vind ik het behoorlijk veel geld, zeker als je het voor je achttiende laat doen.

  Dus ik weet niet, het zal ongetwijfeld zijn voordelen hebben, maar ik vind 15/16 jaar wel errug jong om al te gaan laseren. Kom op, niemand is perfect.

 • 9 jaar geleden xxRoosaa

  OMG!!!

  dit ga ik dus echt noooooooit doen!!

  zeker niet op mijn 15e!

  LANGLEVENHETSCHEERAPPARAAT!!