'Ik liet mijn haar laseren en dit is wat er gebeurde'

Beauty door Redactie

Je kunt je lichaamshaar scheren, epileren, harsen of waxen. Maar ook laten laseren; dan gaan je haartjes definitief weg. Werkt dit of niet? En hoe gaat dat allemaal? Girlscene interviewde een tijd geleden vier jonge meiden over hun ervaring met het laseren van lichaamshaar delen graag hun mening met jullie.

Girlscene interviewde een hele tijd geleden vier jonge meiden over het laseren van lichaamshaar. Wij vroegen Demi, Janycka, Krissi en Lucian het hemd van het lijf over haar laseren. Deed het pijn, is het duur en natuurlijk: Is het de moeite waard? Omdat er nog steeds veel vragen zijn omtrent haar laseren delen wij nogmaals graag de mening van meiden die de behandeling hebben meegemaakt, zodat jullie na het lezen van dit artikel alles weten over het laseren van lichaamshaar.

Hoe kwam je erbij: haar laseren?

Demi: Ik werd al vanaf mijn zevende gepest met het haar boven mijn bovenlip. Ze noemden het een snor. Dus mijn moeder kwam met het idee: haar laseren. 

Janycka: Ik ergerde me er echt aan dat ik telkens als een bikini aan wou dat ik dan echt altijd moest scheren. Ik kon niet spontaan mee ergens naartoe om te zwemmen o.i.d. want er moest eerst onthaard worden! En als ik het dan had geschoren zag je nog een beetje van die zwarte stipjes. Ik was het echt zat. Een laserbehandeling was dus de perfecte oplossing! Ik koos voor haar laseren.

Krissi: Ik had heel erg last van scheerbultjes na het ontharen en ook groeide het haar tot ver op mijn bovenbenen. Hoe meer ik scheerde, hoe donkerder de haartjes terugkwamen en hoe meer scheerbultjes en (huid)irritatie ik kreeg. Als ik een bikini aan had kon je het van dichtbij zien. Mijn moeder zag ook dat ik er last van had en zij stelde voor: haar laseren.

Lucian: Eigenlijk begon mijn moeder daarover. Zij wilde dat graag laten doen, dus mochten mij zus en ik het ook laten doen. Dat vonden mijn zus en ik allebei een goed idee. Om elke keer je haar weg te scheren is toch een karwei, het is makkelijker om het gewoon permanent te laten ontharen. Kortom: wij lieten ons haren laseren.

Bij welke salon laat je je haar laseren?

Demi: Ik weet helaas niet meer hoe dat bedrijf heet. Het is al een tijd geleden, het haar laseren.

Janycka: Ik laat het bij Looxbf doen, een beautyinstituut in Nunspeet. Het ziet er allemaal heel mooi uit en professioneel en je wordt heel goed geholpen. Alles over haar laseren werd goed uitgelegd en iedereen is heel aardig.

Krissi: Ik laat haar laseren bij de kapper “La Vie” daar hebben ze tegenwoordig ook laser apparaten!

Lucian: Ik doe de behandeling haar laseren bij Angelique Beautycare, een beautysalon in Terneuzen (Zeeland). Ik ben er over het algemeen wel tevreden over, maar het duurt een lange tijd. Tussen elke behandeling gaan meer weken zitten, waardoor het lang duurt.

Wat laat je precies haar laseren?

Demi: de haren boven mijn bovenlip.

Janycka: Ik laat mijn bikinilijn laseren.

Krissi: Alleen de bikinilijn.

Lucian: Ik laat mijn bikinilijn, en het stukje buik onder mijn navel en okselshaar laseren. Mijn bikinilijn en oksels laseren wilde ik het liefst doen, want dat is wat je altijd bij moet blijven houden met scheren. Ik heb wel eens twee of drie keer mijn voorhoofd laten laseren, omdat ik daar nogal veel puistjes had en vooral veel talgproductie. Benen laseren heb ik niet geprobeerd.

haren lichaam laseren

Hoe gaat de behandeling haar laseren?

Demi: Ze maken ze je bovenlip schoon (om de haartjes eraf te halen). Dan smeren ze een dikke laag speciale gel over je bovenlip heen. Hierna gaan ze haar laseren. Ze leggen de de laser op een deel en drukken op het knopje van het apparaat, die laten ze ongeveer drie seconden erop zitten en dan doen ze het volgende stukje tot je hele bovenlip gedaan is. Het deed best pijn, je voelt een soort hitte op je huid tijdens het haar laseren.

Janycka: Toen ik er voor het eerst kwam, werd er uitgelegd hoe ze het precies ging doen. Daarna werd er gevraagd je broek uit te doen. Je onderboek (een string is het handigst), mag je gewoon aanhouden tijdens het haar laseren. Vervolgens wordt het deel dat gelaserd moet worden ingesmeerd met een gel. Het deel wat gelaserd moet worden moet trouwens wel geschoren zijn, het mag niet geëpileerd zijn. Daarna moet je een bril opzetten tegen het licht van de laser. Het laserapparaat is eigenlijk een soort pistool met aan het uiteinde een klein vierkant oppervlak waar het licht uitkomt. Het vierkantje is heel klein, ongeveer 1 bij 1 cm. Met dat vierkantje gaan ze dus over je huid heen. Het glijdt als het ware over je huid terwijl je kleine stroomschokjes voelt. Soms wordt het ook even een voor een gedaan. Dus dan doet ze sommige stukjes even apart. Ik vind dit wel wat pijnlijker dan wanneer het ‘glijdt’. Soms heb je even een gedeelte wat echt gevoelig is, dan kan je gewoon even zeggen of ze even wil wachten en dan gaat ze daarna weer verder. Je moet gewoon door blijven ademen en niet je adem inhouden. Dan gaat het ‘t beste. Eén behandeling van je bikinilijn duurt in totaal ongeveer een kwartiertje.

Krissi: Je moet jezelf van tevoren scheren want dan doet het minder pijn met laseren. Je krijgt een soort “verkoelende” crème op zodat je het branderige gevoel minder voelt als ze gaan laseren. Dan krijg je een soort bril op die je ogen beschermt tegen het licht. Als de laser eenmaal je huid raakt geeft het licht en voelt het warm aan en doet het even pijn. Je kunt het vergelijken alsof je een elastiekje tegen je huid los laat (irritant dus) daarna voel je er weinig van. Als je klaar bent doen ze er nog een verfrissende crème op. Je kunt terug komen zo vaak je wilt. Bij sommigen gaat het eerder weg dan bij anderen. Hoe jonger je bent, hoe vaker je de behandeling nodig hebt omdat onze hormonen nog “erg bezig zijn”. Gemiddeld heb je zo’n 8 tot 10 behandelingen nodig. Je kunt het laten laseren om de 6 of 8 weken, tussendoor moet je huid rust krijgen.

Lucian: Door middel van flitslicht wordt de haargroei op je huid verminderd. Er wordt dus een apparaatje op je huid geplaatst, waarna een hele felle lichtflits komt. De felle lichtflits wordt omgezet in warmte, die warmte wordt door het permanent naar de haarfollikel geleid. De haarfollikel wordt vervolgens. meteen vernietigd. Zo simpel werkt haar laseren. Je krijgt eerst een gel gesmeerd op de delen van je huid die ze gaan laseren. Daarna worden die delen door de laser geflitst. Nadat dat is gebeurd, krijg je een verzachtende lotion op de geflitste delen van je huid. Ook krijg je een bril op, die je ogen beschermen tegen het extreem felle licht dat komt kijken bij het haar laseren. Ik vind zelf wel dat het pijn doet. Vooral bij de bikinilijn, je hebt daar namelijk een stuk waar je huid donkerder is (meer pigment). Hoe donkerder de huid is, hoe meer pijn het doet. Mensen met een getinte huid kunnen deze behandeling dus eigenlijk niet doen, omdat het dan teveel pijn doet. Op mijn buik doet het eigenlijk niet zo heel veel pijn, en bij mijn oksels kan het soms toch ook akelig pijn doen. Als ik zou moeten omschrijven hoe het voelt, dan zou ik zeggen hele kleine naaldenprikjes die erg warm aanvoelen. Het is gelukkig wel zo voorbij, je bent echt zo klaar met haar laseren.

Ben je blij met het resultaat?

Demi: Nee, want er is geen verschil. Het groeit nu elke keer weer terug en nu hars ik het gewoon maar. Ik heb ongeveer twaalf sessies gehad terwijl het bij sessie acht al niet meer terug hoort te groeien. Dus het had geen zin om er verder mee te gaan. De vrouw die mij behandelde vertelde dat het kwam omdat ik een getinte huid had en jonger ben dan 18. 'Je hormonen veranderen nog' zei ze erbij. Ik wil als ik achttien ben weer mijn haar laseren, ik word er namelijk echt gek van elke keer harsen!

Janycka: In totaal heb ik 5 behandelingen nodig. Ik heb in juli mijn vierde behandeling gehad. Alle 5 de behandelingen worden ongeveer verspreid over een jaar. Tussen de behandelingen zit telkens een grotere periode. Tussen de vierde en vijfde (laatste) behandeling zitten 6 maanden. Ik moet zeggen dat na de eerste behandeling al duidelijk verschil te zien was. Nu na mijn vierde is alles al bijna weg. Sommige stukjes zijn nog niet helemaal perfect maar ik heb in januari nog 1 behandeling om het helemaal perfect te maken. Ik ben nu al dik tevreden en ik denk dat na die vijfde behandeling het resultaat helemaal perfect zal zijn.

Krissi: Heel blij! Ik ben er nog niet volledig vanaf maar het komt steeds minder snel terug. Ik heb alleen nog maar stoppeltjes.

Lucian: Ik ben tot nu toe redelijk tevreden met het resultaat. Ik hoef nauwelijks te scheren, want mijn haar komt niet snel terug. Ik vind het wel jammer dat bij mij nog niet alles weg is. Het duurt erg lang, omdat er tussen elke behandeling steeds meer weken komen. Mijn moeder is al klaar, dus ik denk dat als je ouder bent, dat je haar sneller weggaat. In de zomervakantie wordt je niet behandeld i.v.m. de zon, dan merk ik wel dat mijn haar sneller teruggroeit. Je merkt dat je haar dunner wordt en dat het mindersnel teruggroeit. Op den duur kun je ook haren uittrekken, omdat wat haren uit gaan vallen. En wat betreft mijn voorhoofd, ik merkte toen wel dat het wat beter ging. De talgproductie werd wat minder, maar ik heb geen acne dus ik kan niet vertellen of het echt helpt voor je acne.

Hoeveel kost het?*

Demi: Voor de bovenlip betaalde ik €60 per sessie; ik heb 12 sessies gehad.

Janycka: Het haar laseren van je bikinilijn kostte mij destijds €125 per behandeling. De prijs hangt wel af van het deel wat je wil laseren. Zo zijn bijvoorbeeld je benen laseren nog duurder omdat dat een veel groter oppervlak is.

Krissi: Alleen de bikinilijn kostte mij € 49 maar overal is dat anders dus goed informeren van tevoren!

Lucian: De bikinilijn + oksels kostte €149 per keer (dit was een combinatieprijs). Voor het stukje buik onder mijn navel weet ik het niet precies. De prijzen verschillen wel heel erg waar je het laat doen.

* Dit waren de prijzen destijds toen het interview werd afgenomen, prijzen zijn mogelijk veranderd.

Wat vind je de voor- en nadelen van het laseren?

Demi: Dat het zo’n pijn deed was een grote nadeel, en dat het uiteindelijk niets had opgeleverd vond ik het ergst. Een voordeel is wel dat het na het laseren een weekje bij mij wegbleef en dan begon het weer te groeien (om de 5/6 weken had ik weer een afspraak).

Janycka: Het voordeel van haar laseren is het resultaat, dat is echt super. De pijn die je die vijf keer even een kwartiertje voelt is het wel waard. Een nadeel is dat je met het gedeelte niet in de zon mag, dat vind ik wel lastig. O ja, en het stinkt een beetje. Ze verbranden de haartjes tot het haarzakje en je ruikt dus gewoon verbrand haar. Maar dat is maar een heel klein nadeel. Het voordeel is veel belangrijker!

Krissi: Ik vind het alleen maar voordelig, want ik heb nu geen scheerbultjes meer en hoef niet meer te denken voordat ik ga zwemmen “ik moet me nog scheren”. Alleen soms werk ik het nog wel bij met een scheermesje; dan krijg ik nog weleens scheerbultjes, maar dat komt omdat de haartjes niet lang genoeg zijn om ze te scheren.

Lucian: Het nadee van haar laseren is dat het lang duurt en dat het veel kost. Op de pijn moet je eigenlijk niet letten. Het is zo over, dus daar moet je je niet druk over maken. De pijn daalt per behandeling, en de pijn per flits duurt maar heel erg kort. Het voordeel is natuurlijk dat je veel minder moet scheren, dat is echt heel erg fijn! Tussen een behandeling zit redelijk veel tijd dus tussen de behandelingen door is het denk ik wel te doen om weer geld bij elkaar te krijgen om de volgende behandeling te doen.

Heb je nog tips voor meiden die nadenken over haar laseren?

Demi: als je een getinte huid hebt moet je naar een specifieke laserbehandeling gaan, er is bijvoorbeeld één in Amsterdam (waar precies weet ik niet). Ik zou daarnaast wachten tot na je 18e vanwege je hormonenverandering. Anders is het zonde van het geld!

Janycka: Als het nodig is, bijvoorbeeld met overbeharing en je hebt er echt last van, zou ik het zeker doen. Je moet wel goed nadenken of het echt nodig is want het haar laseren is wel prijzig.

Krissi: Doen! Je hebt er levenslang profijt van en het komt echt niet meer terug! Ik heb nu vijf behandelingen gehad en ben al blij met het resultaat. Soms denk ik nog weleens dat ik het ook kan laten harsen want ze zeggen dat als je regelmatig harst, dat je haren dan ook niet meer terug komen. Maar met haar laseren weet je zeker dat je er voor altijd vanaf bent!

Lucian: Héél belangrijk is dat je niet stopt met de behandelingen van haar laseren! Het geeft inderdaad goed resultaat, maar je moet pas stoppen als het je haar compleet weg is! Als je haar weg is moet je nog maar één keer in het jaar jezelf laten laseren. Het kost inderdaad veel geld, maar als je stopt met je behandeling is het echt weggegooid geld, want daarna komt je haar gewoon terug. En nog iets wat erg belangrijk is, is dat deze behandeling niet alleen is voor het permanent weghalen van je haar. Als je last hebt van couperose, spider naevi (een huidafwijking) of acne, dan kan deze behandeling ook helpen. Dus als je hier erg last van hebt, kun je informeren wat de mogelijkheden hierin zijn en wat het resultaat na de behandelingen zal zijn.

 

Lees ook: Altijd een scherpe blik met de Vision Direct kortingscode