Fashion

Dit is hoe je je kleding moet layeren voor de koudere dagen

De regen en de koude wind zorgen ervoor dat wij het kippenvel over ons lijf hebben lopen deze koude dagen. Het liefst willen we de kou negeren, maar dat helpt niet echt! Gelukkig zijn er ook nog genoeg manieren om dat toffe jurkje ook in de winter te dragen. We hebben het over kleding layeren! Lees je mee?

Kleding layeren doe je zo

Een trend die al een tijdje gaande is, maar nu écht doorbreekt in Nederland, is ‘layering’. Een aantal van onze favoriete fashion influencers zijn er al mee gespot! Een paar laagjes over elkaar, zodat er een vol geheel ontstaat. De kledingstukken hoeven niet allemaal in dezelfde stijl te zijn, maar matchen uiteindelijk wel. Geen gemakkelijke trend voor beginnende combineerders, maar wel erg leuk! Deze winter gaan we dus layeren. Zo ziet je outfit er leuk uit en heb je het niet koud. Voor de basics kun je thermokleding nemen, maar het hoeft natuurlijk niet. It’s all up to you, maar wij hebben voor een goede dosis inspiratie een paar handige tips voor jullie verzameld! Lees je mee? 

kleding layeren

Layer tip 1: Get comfy
Als basislaag hebben we een lekker warme legging en een comfy shirt met lange mouwen. Hierover trekken we een zwarte pants aan. Deze hoeft niet strak te zitten. Trek een witte trui aan die je nonchalant in je broek stopt. Als schoenen kun je een hoge laars dragen of kiezen voor een stoere gymp. Een lange coat aan en je bent ready to go!

Layer tip 2: Blazer
Wil jij netjes de deur uit, maar heb je het al snel een beetje koud? Say no more. Trek een tijdloze blazer over je jurkje, eentje passend bij de gewenste look van die dag. Dit maakt je look extra speciaal. Ga je de kou in? Combineer deze nette outfit met een warm zittende jas en een lekkere dikke sjaal en jij bent zowel casual als chique helemaal ready to go. 

Layer tip 3: Laklaarsjes 
Begin met een fijne trui over je basislaagje te trekken. Zeker met een momjeans is het heel tof om dit te matchen met witte laklaarsjes die deze winter een must-have zijn. Ook hier staat een lange coat leuk bij, mits in basic kleuren. 

Layer tip 4: Dress sweater
Een dress sweater is stylish en heerlijk warm. Alleen kan die soms wel lomp vallen omdat er vaak geen taille in zit. Voeg daarom een leuke riem toe aan je outfit. Ook kun je een riem nemen met een tasje eraan. Zo kun je ook makkelijk je telefoon opbergen. Om de outfit wat stoerder te maken kun je er stoere boots onder matchen.

Layer tip 5: De ski-look
We kennen allemaal wel de Daily Paper broek met grote zakken aan de zijkant. Trek een soortgelijke broek over je thermolaag heen aan. Bij deze look mag je witte sokken aantrekken en deze ook lekker laten zien! Dit staat hartstikke leuk bij de lage, witte gympjes die je kunt dragen. Trek een fluffy trui aan en maak je look compleet met een dikke jas. Houd de kleurtjes rustig.

layeren van kleding

Layer tip 6: Joggers​
Je leest het goed, bij deze outfit kun je in je joggers de deur uit. Hoe lekker is dat, right 😉 Hopelijk heb je je witte sokken nog aan want die kunnen bij deze look niet ontbreken. Bij deze look is alles beige, op de schoenen na, die zijn wit. De trui laten we er overigens ook uitspringen en mag best een leuk patroontje hebben. 

Layer tip 7: Stoere rok
Rokjes kunnen ook gedragen worden met dit koude weer. Zorg dat je met je basis begint en trek je favoriete, strakke rokje aan. Een zwarte trui en stoere leren jack maken je look af. Te combineren met hoge, zwarte laarzen of boots. Om wat kleur aan je outfit toe te voegen kun je kiezen voor een geruite sjaal and you are ready to rock this winter.

Beeld: GettyImages