Lifestyle

Online lessen gevolgd? Dan herken je de volgende struggles sowieso

School is weer begonnen. Wel op een andere manier, want door het coronavirus worden lessen vooral online gegeven. En dat brengt voordelen met zich mee: je kunt bijvoorbeeld langer in je bed blijven liggen, maar helaas ook nadelen: de eeuwige struggles tijdens online lessen. Heb jij al online lessen gevolgd? Dan herken je de volgende struggles sowieso.

Door elkaar praten
Omdat het super onduidelijk is wie er wanneer aan het woord mag zijn, praat iedereen door elkaar. Vervolgens kun je eigenlijk helemaal niemand verstaan, en is het moment daarna behoorlijk ongemakkelijk. Het gevolg? Iedereen is stil. Awkward…

Powerpoint laadt niet
Aan de ene kant een beetje zielig, maar ook wel weer grappig om te zien hoe je docent ruzie heeft met zijn/haar computer. He bah, waarom werkt die powerpoint nou niet mee? “Kunnen jullie de powerpoint allemaal zien?”. De techniek laat te wensen over, want zo soepeltjes verloopt het allemaal niet tijdens de online lessen.

Twijfel of de camera of microfoon aanstaat
Je hebt helemaal niets te verbergen, maar toch is het geen fijn idee dat je constant in de gaten wordt gehouden door 28 klasgenoten. Je zet je camera en microfoon dus liever uit. Toch twijfel je steeds of je je camera en microfoon wel écht uit hebt gezet. Straks hoort iedereen je praten over die ene docent… Je checkt het dus wel minimaal 5 keer per les.

Aantekeningen maken is lastig
Het liefst maak jij je aantekeningen op je laptop, maar dat lukt simpelweg niet wanneer de les ook gegeven wordt via je laptop. Je moet dus een ouderwets kladblok gebruiken. Geen probleem, maar wel wanneer de dia’s voorbijvliegen. Je kunt het écht niet bijhouden zo. Pfff…

Alles is interessanter dan je college
Omdat je thuis aan het werk bent, word je steeds sneller geprikkeld door alles wat er om je heen gebeurt. En omdat het best moeilijk is om bij de les te blijven, is alles om je heen interessanter dan de les op je beeldscherm. Je trekt je telefoon daarom regelmatig tevoorschijn, en gaat soms zelfs ineens je kamer opruimen. Nuttig, toch?

Beeld: iStock

 

Must reads 👀