Beauty

Zo blijft je make-up alsnog goed zitten terwijl je een mondkapje draagt

These days is een mondkapje niet meer weg te denken uit het straatbeeld. We dragen ze allemaal weleens, als we bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reizen. Mondkapjes zijn absoluut nodig want ze zorgen er nu eenmaal voor dat het coronavirus minder snel om zich heen grijpt. Toch zijn die mondkapjes ook een beetje irritant, vooral als je make-up op hebt. Nou, met deze tips niet meer. Wij zijn er namelijk achter gekomen hoe make-up all day fleeky blijft. De  mondkapjes editie. 

Zo blijft je make-up fleeky met een mondkapje op

1. Gebruik een primer 

Niks is vervelender dan jezelf mooi in de make-up zetten, om vervolgens de helft van je make-up terug te vinden in je mondkapje. Wat je het beste kunt doen om dit tegen te gaan is: primer gebruiken. Yes! Primer is een stap die vaak wordt overgeslagen, maar dat is helemaal niet handig. Met deze stap zorg je er namelijk voor dat je foundation één wordt met de huid. Als je hierna je look ook nog afpoedert met een transparante poeder, dan durven wij te wedden dat jouw mondkapje voortaan clean blijft. Nog belangrijker, je make-up blijft echt fleeky all day ;). 

 

2. Kies een lightweight foundation 

Next step: het type foundation dat je kiest is heel belangrijk. Wij denken dat je het best voor een lightweight foundation kan gaan. Want, zoals je misschien al hebt gemerkt, kan de huid moeilijk ademen onder je mondkapje. Dit zorgt ervoor dat je last van puistjes kan krijgen. Dat is nou net niet wat je wil, right? Een foundation waar je huid goed doorheen kan ademen, zal dit voorkomen. Dat is always beter dan genezen. Schrik je een beetje van de term lightweight, omdat je een full coverage persoon bent? Dit hoeft niet want, door meerdere laagjes van een dunne foundation aan te brengen krijg je vanzelf de dekking die jij mooi vindt. Zónder vervelende pukkeltjes dus! #Winning. 

Mondkapjes zullen we voorlopig blijven dragen op plekken zoals bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Influencers hebben een nieuwe accessoire-trend bedacht waarmee je toch een leuke eigen draai kan geven aan je mondkapje. Namelijk: de gezichtsmaskerketting! Hier lees je alles over deze leuke accessoire. Trust us, die wil je hebben 😉

 

Shop hier onze favoriete mondkapjes

 
Beeld: IStock