Food

Een beetje gek maar wel lekker: dit is het recept voor knakworsttaart

Ben jij ook zo gek op knakworst? Wij wel, helemaal als ze verwikkeld zijn in bladerdeeg. Vandaag hebben wij een ander bijzonder lekker recept voor je om uit te proberen. Mét knakworstjes, maar zonder bladerdeeg. This time is het: knakworsttaart. Wow! Klinkt misschien een beetje gek, maar taart is always a good idea. Hartige taart dus ook. Dat wordt gegarandeerd smullen geblazen. Het knakworsttaart recept vind je hieronder. 

Recept voor knakworsttaart 

Dit is wat je nodig hebt voor een lovely knakworsttaart:

– 800 gram gekookte aardappels
– 1 appel
– 100 gram augurken
– 1 rode ui 
– 125 milliliter cream cheese
– 80 milliliter mayonnaise 
– zout en peper

Voor de topping:

– 4 hele augurken
– 7 knakworsten 
– 1 halve appel

Hoe maak je deze knakworsttaart, vraag je je af? Wij gaan het je stap nu voor stap uitleggen. Allereerst snijd je de gekookte aardappels in kleine stukjes. Deze stop je vervolgens in een grote kom. Ditzelfde doe je met de appels, de augurken voor de vulling en de rode ui. Next step: nu is het tijd om deze ingrediënten met elkaar te gaan mixen. Hiervoor kan je gewoon een grote lepel gebruiken. Als alles lekker door elkaar gehusseld is, mogen de cream cheese en mayonaise er doorheen. Pak je lepel maar weer, want we gaan opnieuw alles goed mixen. Nu je de basis gemaakt hebt, mag je deze meteen in de springvorm stoppen. Het is important dat je het mengsel smooth en goed platdrukt. Nadat je dit gedaan hebt mag de springvorm de koelkast in. Deze laat je hier minimaal twee uur staan in staan opstijven.

Two hours later, zoals de voice-over van Spongebob altijd zegt… Nu is het tijd voor the fun part. Yes, Decoreren! Je mag nu de zijkant van de springvorm losmaken. De volgende stap is het snijden van de knakworsten en de halve appel. Deze knakworsten plak je tegen de zijkanten aan. Om de taart helemaal af te maken, mag je de laatste augurken en de stukjes appel erop leggen. Zo, nu is je heerlijke knakworsttaart ready om op te eten. Dus, aanvallen maar ;). 

Ben jij ook zo gek op frikandellen? Wij wel. Deze vinden wij bijna net zo lekker als knakworstjes. Als jij ook all day everyday frikandellen kunt eten, dan hebben wij iets wat je zeker leuk gaat vinden. Namelijk, dit recept mét frikandellen. Gauw even checken dus. 

Bron: Favorflav | Beeld: IStock