Food

Vers uit de zee: dit is hét recept voor springrolls met gamba’s

Wij zijn stiekem een beetje verliefd op gamba’s. Tijdens een diner buiten de deur kunnen we niet snel genoeg naar iets met garnalen op de kaart zoeken. We balen ontzettend als er niks tussen staat, maar gelukkig is er dan altijd nog carpaccio en nog veel meer lekkers. Gamba’s kun je natuurlijk ook thuis maken. Wij hebben het recept voor springrolls met gamba’s.

Recept voor springrolls met gamba’s

Dit heb je nodig voor de springrolls:
– 12 rijstvellen
– 200 gram gekookte garnalen 
– 1 mango
– 1 avocado
– Een halve komkommer
– Handje taugé
– Zwart en/of wit sesamzaad
– Limoensap
Voor de pittige sojasaus:
– Scheut sojasaus
– 1 theelepel sambal
– 1 eetlepel limoensap
– 1 eetlepel honing

Aan de slag
Dit recept voor springrolls met gamba’s is super easy en snel om te. maken. Ideaal voor een snelle, gezonde snack of als bite bij het diner. Je kunt beginnen met het recept als je je garnalen gekookt hebt. Snijd alvast de komkommer, mango en avocado klein en in dunne reepjes. Deze heb je zometeen nodig. Week de rijstevellen voor dertig seconden in warm water tot ze zacht zijn. Leg een rijstvel op een bord of werkblad. Hier leg je drie gamba’s op, besprekel de gamba’s met een beetje limoensap. Niet te veel, dan gaat het overheersen. Verdeel over de gamba’s de komkommer, mango en advocado. Ook taugé mag je erbij toevoegen. Dit hoef je niet klein te snijden. Bestrooi het geheel met een beetje wit sesamzaad. Vouw het rijstvel dicht om je creatie heen. Strooi nog een beetje zwarte sesamzaadjes over je springrolls.

Nu gaan we door met het sausje. Voeg de sojasaus, sambal, limoensap en honing samen in een kommetje. Give it a good mix en klaar! Is de saus nog niet helemaal naar je zin kun je er altijd wat meer honing in toevoegen om het zoeter te maken of wat meer sambal als je van pittiger houdt.

In een handomdraai je favoriete en gezonde bite op tafel. Bon appétit.

Wil jij jou kookkunsten aan ons laten zien? Stuur ons dan even een berichtje via onze Instagram @girlscene.nl.

recept voor springrolls met gamba's

Bron: leukerecepten | Beeld: Istock