Health

Dit zijn leuke workouts die jou niet het gevoel geven dat je sport

We herkennen allemaal wel het gevoel dat je graag wil sporten, maar je totaal geen motivatie hebt om dit te doen. Het is zwaar, het kost energie en het is bovendien ook niet leuk. Wij helpen je uit de brand: met deze workouts gaat de tijd zo voorbij, zonder dat je het idee krijgt dat je sport. Lees je mee?

Leuke workouts die niet voelen als sporten 

1. Snel wandelen

Houd jij wel van een beetje frisse lucht en wil je wat te zien hebben tijdens het sporten? Dan is deze workout wat voor jou. Met snel wandelen verbrand je namelijk meer caloriën dan met hardlopen én het is zeker niet saai. Je ontdekt nieuwe plekken en het kan zomaar zijn dat er leuke cuties rondlopen. Daar doe je het wel voor, right 😉

2. Ga trampoline springen

Op een trampoline heb je zeker plezier! Doe het alleen of juist met vriendinnen en je zult het vast naar je zin hebben. Ondertussen ben je lekker calorieën aan het verbranden, alleen heb je dat niet door. 

3. Doe een dansworkout via TouTube 

Op YouTube zijn talloze video’s te vinden waarin mensen je meenemen in een dansworkout. Zij doen het voor en jij doet het na en het werk heel effectief. Tijdens het dansen gebruik je namelijk vele spieren en het is ook nog eens heel leuk. Ondertussen kun je heel hard lachen als het een keer niet lukt. Binnen no time ben jij ineens een professioneel danser

4. Yoga 

Doe jij het liever iets rustiger aan? Dan kan yoga voor jou de oplossing zijn. Online zijn een hele hoop mensen te vinden die jou een via een video een begeleide yoga sessie kunnen geven, zodat je het niet voor jezelf hoeft te bedenken. Het voordeel is: na de yogasessie ben jij helemaal kalm en heb je meer rust in je hoofd. Ondertussen heb jij gewoon lekker calorieën verbrand. 

5. Skeeleren

Het lijkt weer helemaal een trend te zijn om te gaan skeeleren en wij snappen dat. Het is een leuke manier om buiten te zijn en het is een leuke activiteit om met je vriendinnen te doen. Terwijl jij het naar je zin hebt op je skeelers, verbrand je behoorlijk wat calorieën. Twee vliegen in één klap.

6. Zwemmen 

Ga gezellig met je vriendinnen naar het zwembad en je kunt heerlijk genieten van een ontspannen dagje sporten. Of nou ja sporten… Eigenlijk is het gewoon een leuke vrijetijdsbesteding, waarbij je ook nog eens goed bezig bent. Dat is leuk meegenomen toch? 

Wil je weten of zwemmen goed voor je is? Lees het hier.

7. Badminton 

Geniet nog even van de lekker warme dagen en ga badmintonnen! Het is een gezellig spel waarbij je onder het lachen, ontzettend actief bezig bent! Gaat de schuttle de verkeerde kant op? Dan ren jij er gewoon achter aan! 

8. Zombies, run! 

Wil jij toch proberen hard te lopen, maar vind je dit veel te zwaar en saai? Op deze manier maak je het leuk! Er is namelijk een app, genaamd Zombies run, waarbij er zombies achter je aan zitten. Tijdens het rennen haal je allerlei missies en heb je weer motivatie om hard te lopen; je missies moeten namelijk wel gehaald worden. Voor je het weet ren je 5 kilometer en kunnen die zombies jou niet meer bijhouden. 

Heb je nu ineens zin gekregen in een workout? Voor een leuke workout in 10 minuten klik je hier