Lifestyle

Dit is waarom we juist moeten houden van de herfst en de winter

De zomer is weer voorbij en dat betekent dat de koude dagen alweer voor de deur staat. De koude en donkere dagen komen er weer aan en jij begint de warme zomerdagen alweer te missen. Je bent vast niet de enige! Maar geloof ons maar dat er echt wel een paar goede redenen om juist van deze seizoenen te houden. Lees je mee? 

Waarom je juist moet houden van de herfst en de winter 

1. Je kan eindelijk weer met een dekentje op de bank
Zodra het weer wat kouder wordt, kunnen we eindelijk onze dekentjes er weer bij pakken. Netflix aan, chocola erbij en heerlijk bijkomen van je drukke dag. Niks fijner dan binnen zitten met de kou, toch? 

2. Je kan eindelijk weer warme chocolademelk drinken 
Waarom de winter zo leuk is? Dat is zeker om de warme chocolademelk. Neem er lekker een grote toef slagroom op, want dat verdien je!

3. Je kan veel meer kleding dragen 
De zomer is wel een beetje saai qua kleding: een jurkje, topje, of broekje en we zijn alweer klaar. In de winter kan jij je kleding weer combineren met leuke vesten en sjaals, want je draagt toch meer laagjes. 

4. Kerst! 
Laten we de gezellige kerstdagen niet vergeten. Gezellig tafelen met je familie en heerlijk eten, daar doen we het voor toch! En dan denken we nog niet eens aan al die knusse huizen en winkelstraten met de leukste kerstversiering. 

5. Je hebt een excuus om binnen te blijven 
Als je vriendinnen voor de zoveelste keer willen afspreken, kun jij gemakkelijk nee zeggen. Je gaat namelijk toch echt niet in de regen buiten lopen! Zet de tv maar lekker aan girl.

6. Koopavond wordt ineens veel gezelliger 
Het wordt weer sneller donker en de straten worden weer verlicht met de gezelligste lampjes. Het wordt ineens veel leuker om ‘s avonds te winkelen. Gelukkig is het in de winkels warm. 

houden van herfst en winter 7. Je kan weer heerlijk slapen 
In de zomer was het veel te heet om in bed te gaan liggen, maar nu slaap jij als een roos. Je gaat lekker vroeg naar bed en je kan het weer heel erg waarderen. Je lichaam trouwens ook. 

8. Kruidnoten, speculaas en chocoladeletters
We wachten al een heel jaar op deze heerlijke lekkernijen. Eindelijk kunnen we ze weer eten en wat genieten we er van. Laat de Sint maar komen. 

9. Geen muggen meer
Wat haten we die krengen. Dan dacht je net alle muggen uit je kamer te hebben gekregen, vliegt er weer eentje langs je hoofd. Gelukkig hebben we daar nu geen last meer van. Eindelijk weer lekker slapen!

10. Thuis zijn is ineens veel fijner
Wanneer je het liefste op een terrasje zat in de zomer, is het in de koudere maanden weer heerlijk om thuis te zijn. We maken onze kamer weer gezellig en thuiskomen is weer heerlijker dan ooit. 

Beeld: Unsplash