Food

Met dit recept maak je een mega lekkere Kitkat chocoladepizza

Wij hopen dat jij dit weekend van plan was om een cheatday in te plassen, want deze pizza wil je proberen! Als je het nog niet van plan was, overtuigen wij je. Wij zijn dol op pizza, maar ook op Kitkat met lekker veel chocolade. Je zou in eerste instantie denken dat deze twee dingen totaal niet bij elkaar passen, maar het is stiekem ontzettend lekker.

Recept: Kitkat chocoladepizza

Het allerlekkerste is als je je eigen deeg maakt. Je kunt het natuurlijk ook kant en klaar bij de supermarkt halen, maar met deze twee ingrediënten is het pizzadeeg in een handomdraai gemaakt. 

Nodig voor het maken van je eigen deeg:
– 150 g zelfrijzend bakmeel
– 250 g Griekse yoghurt

Mix de 150 g zelfrijzend bakmeel en 250 g Griekse yoghurt in een kom. Bestuif nu je aanrecht met een beetje bakmeel en kneed het deeg. Rol vervolgens je pizzabodem plat.

Nodig voor het maken van de pizza:
– Pizzadeeg
– Boter, om op het pizzadeeg uit te smeren
– Kitkat repen, je kunt zelf bepalen hoeveel Kitkat je op de pizza wilt doen
– Chocoladepasta
– Geroosterde hazelnoot, niet noodzakelijk wel erg lekker

Snel aan de slag
Verwarm je oven voor op 220 graden celcius. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Hier komt de pizza op te liggen. Als het goed is heb je je pizzadeeg al uitgerold. Je kunt er zelf een leuk figuur van maken. Ga je voor het standaard rondje of maak je er bijvoorbeeld een hartje van als je het op gaat smikkelen met je lover?

Pak de boter erbij. Dit ga je in een pannetje laten smelten en vervolgens over de pizzabodem uitsmeren. Nu gaat het pizzadeeg de oven in voor ongeveer 20 minuten. De pizza moet goudbruin worden.

Ondertussen kun je de Kitkat reepjes die zometeen over de pizza gaan in stukjes snijden. Als de 20 minuten om zijn haal je de pizza uit de oven. Pak je pot chocoladepasta erbij en smeer zoveel je wil op de pizza. Ben je tevreden? Dan kun je de stukjes Kitkat over je pizza gooien. Bak de pizza nog ongeveer twee minuten tot de chocolade begint te smelten. Rennen naar de oven, want je pizza is eindelijk ready. Haal je pizza uit de oven en strooi er nog geroosterde hazelnoot overheen. Bon appetit! 😉

Beeld: favor flav

Must reads 👀