Lifestyle

Budget tips om jouw studentenkamer gezellig te maken

Zodra je jouw paleisje hebt kunnen fixen, moet deze natuurlijk ook ingericht worden! Hospiteren was al lastig genoeg, dus wij helpen je graag op weg met de styling. We hebben een aantal budget tips voor je verzameld om je kamer zo gezellig mogelijk te maken. 

1. Zorg ervoor dat je muren gezellig zijn

Het eerste dat je natuurlijk gaat doen is schilderen. Als jouw studentenkamer niet zo groot is, dan kun je je kamer het best zo licht mogelijk houden. Op deze manier lijkt jouw paleisje namelijk het grootst! Als je jouw muren in een lichte kleur schildert, heb je veel mogelijkheid om ze leuk aan te kleden. Heb je eerder een mooi fotoboek laten maken? Kies dan jouw lievelings moment voor een mooie foto op canvas.

studentenkamer

2. Deel je kamer op

Als je naast slapen ook andere dingen in je kamer doet, zoals studeren of met vrienden chillen, dan is het superleuk om je kamer op te verdelen in verschillende hoekjes. Zo kun je naast je bed een kastje neerzetten, dit kastje zorgt er dan voor dat je een verdeling krijgt in je kamer. Hierdoor gaat je kamer meer leven! Het voelt ook nog eens super knus aan, want je hebt verschillende hoekjes om te chillen gecreëerd in de kamer. 

3. Hotel gordijnen

Onze gouden tip als het op gordijnen aankomt is: kies voor een groot en lang gordijn. Je weet wel: van die gordijnen die je ook vaak in hotels ziet! Deze gordijnen zullen ervoor zorgen dat jouw kamer een lekker luxe look and feel krijgt. Ze geven daarnaast een rustige uitstraling. Pretty zijn ze trouwens ook!

4. Mirror mirror on the wall 

Spiegels zijn heel belangrijk in een studentenkamer. Door de weerspiegeling zal het lijken alsof je kamer doorloopt in de spiegel. Als je voor een spiegel gaat shoppen, dan is het belangrijk erop te letten dat hij zo groot mogelijk is. Een kleintje waar je alleen je gezicht in kunt zien is nice, maar doet niet zo veel voor de ruimte. The bigger the better, is het met spiegels. Zet de spiegel het liefst tegenover het raam neer. Dan weerkaatst het daglicht mooi ;).

studentenkamer

5. Meubels kiezen 

Meubels met meerdere functies zijn het chillst voor in je studentenkamer! Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bed, met lades eronder. Ook zijn open kasten met lades enorm prettig om te hebben. Hier kun je niet alleen je kleding in neerleggen, maar ook bijvoorbeeld je lesboeken in neerzetten. Heb je vakken in de kast over? Zet er dan fotolijstjes of een mooie plant in. Heb je meteen wat decoratie in je kamer. 

6. Oppimpen maar!

Met decoratie kun je lekker losgaan! Het is tenslotte jouw kamer en je hoeft geen rekening te houden met wat je ouders mooi vinden. Op TikTok zie je heel veel led lights voorbij komen. Deze zijn heel cool om aan je muur te hangen. Ook kerstlampjes zijn een goed alternatief voor cute verlichting. Ja, ook in de zomer! Deze kunnen gewoon het hele jaar door. Als je gek bent op planten, maar niet veel ruimte hebt, dan kun je kiezen voor hangplanten in potten. Damn, wedden dat jij de leukste studentenkamer van al jouw vrienden zal hebben!