Fashion

Het oversized pak is mega hot en zo draag je ‘m

Herkennen jullie dat gevoel ook? Er staat een nieuw seizoen voor de deur en we willen direct gaan shoppen. Er is niks chillers dan je garderobe aanvullen met nieuwe items die je laten fleeken in de herfst. Nu is er toch wel een ding wat echt niet in je kast mag ontbreken! Dat zijn de oversized pakken, durf jij ze aan?  

Het oversized pak a.k.a big suit 

In je Instagram-feed heb je deze cuties vast al eens voorbij zien komen. Pakken zijn op dit moment heel populair! Je raad het vast al maar ze mogen lekker groot. The bigger the better. Niet alleen de blazers mogen een paar maten groter zijn, de broeken ook! Dit geeft je een comfi look, maar ziet er ook nog eens cool uit. Het idee is een beetje dat je eruitziet alsof je een mannen suit draagt, alleen dan super fashionable. Deze big suits mogen in alle kleuren van de regenboog! Van knalgeel tot pastelblauw het mag en kan allemaal. Voor de boys and girls die niet zo van kleur houden, neutrale tinten zijn ook tof! 

Hier komt de big suit-trend vandaan

Net zoals bijna met alle trends zijn de oversized pakken geïntroduceerd tijdens fashion week. Hier zag je de grote merken zoals bijvoorbeeld Jacquemus en Stella McCartney deze trend rocken. Hun modellen liepen rond in deze fabulous big suits. Dit werd opgepikt door fashion influencers en zo zijn de oversized pakken terechtgekomen in jouw Instagram-feed en in de winkels. 

Tips en tricks voor oversized pakken

Het stijlen van zo’n pak is gelukkig niet heel moeilijk! Je outfit is namelijk al bijna klaar als je een pak aantrekt. Chill toch? Er zijn maar een paar dingen waar je aan moet denken als je in een pak wil shinen. Wat voor t-shirt of trui je eronder aantrekt is daar eentje van. Heb jij een bright colour suit? Kies dan bijvoorbeeld voor een basic wit t-shirt. Heb je een oversized zwart pak? Draag er een trui of shirt met printje onder. Band t-shirts zijn voor deze look ideaal. Als het aankomt op schoenen dan kan eigenlijk alles onder een oversized pak. Sneakers? Yes: good idea! Hakken? Hell yes! Kies een paar schoenen uit waar jij je comfortabel op voelt. Om je look helemaal af te maken mag je accessoires niet vergeten. Draag wat leuke goude kettinkjes of doe een coole haarband in je haar. Fleeky ben je gegarandeerd ;). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Broek (@stephaniebroek) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oumayma Elboumeshouli (@oumaymaboumeshouli) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tamara Kalinic (@tamara) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) op

 

Niet alleen de oversized pakken zijn mega populair op dit moment. Ook de hardloopschoenen zijn een grote trend. Deze schoenen staan ook mega cool onder een pak by the way. Wil je meer lezen over hardloopschoenen? Hier vind je er alles over.