Lifestyle

Dit herken je als je altijd moe bent

Super irritant als jij bij dat leuke afspraakje heel moe aankomt of altijd vermoeid opstaat, hoewel je voor je gevoel echt goed geslapen hebt. Meestal zit daar wel degelijk een oorzaak aan verbonden. Wij leggen uit welke dingen ervoor zorgen dat jij altijd moe blijft.

7 redenen waarom jij altijd moe bent 

1. Je sport nauwelijks of niet 

Ja, het is nu echt de tijd om je in te schrijven voor de sportschool. De zalen zijn weer open, dus er is nu echt geen ontkomen meer aan. Sporten zorgt ervoor dat jouw lichaam gezond blijft en door te sporten ontwikkel je een bepaalde motivatie. Deze wordt meestal omgezet in energie. Probeer eens drie dagen in de week te gaan sporten. Wedden dat jij na een aantal weken verschil merkt? Wat je natuurlijk ook kunt doen is een rondje hardlopen of elke avond een wandeling maken. Maak het leuker door bijvoorbeeld je hond mee te nemen. Zo ben je niet alleen en heeft hij ook een leuk uitje.

2. Je verwacht te veel van jezelf

Herken jij dit gelijk? Dan ben jij waarschijnlijk een perfectionist. Te veel op je bordje leggen, betekent dat je er ergens veel energie insteekt. Jij kan niet stoppen tot iets helemaal perfect is. Zo maak jij je huiswerk of taken helemaal af totdat jij geen één fout meer kunt ontdekken. Daarnaast heb jij dit in je sociale leven ook. Je moet alles van jezelf goed doen en raakt hierdoor overbelast. Het heeft natuurlijk iets positiefs, maar ook iets negatiefs, namelijk: je kan hierdoor overspannen raken of een burn-out krijgen. En de kans dat je dit door hebt is heel klein…

3. Slechte voeding

We weten het, het is moeilijk om iedere dag maar gezond te blijven eten. Toch kan het heel veel doen voor jouw lichaam. Als jij alsmaar slecht blijft eten, is de kans groot dat je lichaam uitgeput is. Je bent immers wat je eet (niet letterlijk). Het is belangrijk om in jouw voeding een balans te hebben. Zorg er daarom voor dat je genoeg ijzer (vlees, vis, gevogelte, volkoren granen, noten, peulvruchten en groenten) binnenkrijgt, want dit kan ook de reden zijn van jouw moeheid. 

4. Je komt bijna niet buiten 

Heel leuk om buiten te zijn en activiteiten te verrichten, maar jij ligt liever op de bank of in je bed te Netflixen. Hoewel vitamine D (vitamines van de zon) nou juist kunnen bijdragen aan jouw energie. Ga daarom eens in plaats daarvan naar buiten. Adem diep in en uit. De zuurstof die je buiten krijgt, is al heel fijn voor je lichaam en voelt heerlijk. Daarnaast is er natuurlijk de zon, die zorgt voor de nodige vitamines. 

5. Je drinkt te weinig water

Naast gezonde voeding, heeft je lichaam ook behoefte aan veel vocht. Dan hebben we het niet over een flesje cola, maar echt water. Als je last hebt van vermoeidheid, kan dit een teken zijn van uitdroging. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Drink desnoods de hele dag door. Lees hier hoeveel glazen water jij nodig hebt per dag. 

6. Je bent een uitslaper

Natuurlijk is het goed om veel te slapen, maar om elke dag uit te slapen, is ook echt een killer voor je vermoeidheid. Met die uurtjes die je uitslaapt, wordt je alsmaar uitgeputter. Jouw slaapritme kan hiermee te maken hebben. Het is gewend om ‘s avonds wakker te zijn en in de ochtend te slapen. 

Vrouw uitslapen in bed

7. Je slaapt juist te weinig

Eén van de grootste redenen is dan toch wel het weinig slapen. Je hebt een goede nachtrust nodig, wil jij helemaal niet vermoeid zijn overdag. Sommige mensen hebben acht uur slaap nodig, maar er is ook een aantal dat maar zes uur nodig heeft. Dat is bij iedereen verschillend. Zet eens een keer niet je wekker en kijk hoe laat jij wakker wordt. Tips om beter te slapen? Bekijk ze hier

Ben je al meer dan een half jaar erg futloos en vermoeid zonder enige reden die jij kan ontdekken? Dan kan er misschien wat meer aan de hand zijn en is het verstandig om een afspraak te maken met de huisarts.

Shop hier de fijnste sportschoenen

 

 

Bron: AVogel.nl, Slaapwijzer.net | Beeld: 

Must reads 👀