News

Echt waar: mannen worden sneller verliefd met mooi zomerweer

Vooral veel zon en warmte, is wat we de afgelopen tijd hebben meegemaakt en misschien ook nog tegemoet gaan. Het is ‘de tijd’ waarin mannen sneller verliefd worden. Heb jij dit fenomeen bij mannen al opgemerkt? Lees snel verder, want wij vertellen jou hoe dit kan. 

Mannen sneller verliefd in zomerperiode

Heb jij ineens alle aandacht de laatste tijd? Dan is dat niet per se onlogisch. Een man aan de haak slaan is namelijk helemaal niet zo moeilijk in deze ontzettend warme periode. Met de hittegolf worden mannen veel sneller verliefd. Echt moeite doen en opvallen hoeft dus niet. Dat die ene guy buiten om jouw nummer vroeg, is dus zo gek nog niet.

In de vakantietijd zijn mannen veel buiten

Experts vertellen dat de zon op drie verschillende manieren invloed op ons heeft. Zo vertelt hoogleraar psychiatrie Witte Hoogendijk: “De eerste is de psychosociale manier. Door de zon ben je eerder geneigd om naar buiten te gaan. In de zomer is het vakantietijd en doe je vaker leuke dingen met mensen of andere dingen die je een prettig gevoel geven.”

Man en vrouw verliefd buiten

Vitamine D is aangenaam voor mannen

De tweede is verklaring zou zijn volgens hem vitamine D, die de zon ons geeft. “De zon voelen op onze huid ervaren de meeste mensen als aangenaam. Je vangt het zonlicht op om vitamine D aan te maken.” Vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid en gunstig voor veel dingen in ons lichaam. Zo kan het bijvoorbeeld een depressie tegengaan. “Ook zijn er uit onderzoek sterke aanwijzingen naar voren gekomen dat mannen dankzij zon een lichte toename krijgen in hun testosteronspiegel en hierdoor bijvoorbeeld ook sneller verliefd worden. Hoe dit precies tot stand komt, is niet bekend.”

Zonlicht via de ogen maakt mannen actief

De derde manier is het zonlicht via onze ogen. Hoogendijk: “Dat heeft direct effect op de biologische klok in onze hersenen.” De klok geeft ons namelijk elke ochtend een signaal af, waardoor ons lichaam actief wordt. “Je lichaam krijgt als het ware een seintje: het is licht, de dag is dus begonnen en de temperatuur moet wat omhoog en de hormoonsystemen moeten worden aangepast. Licht draagt hier aan bij.” 

Ben je al hopeloos verliefd? Bekijk dan dit artikel, want hierin herken jij je vast. 

Beeld: iStock