Food

Bij deze hotspots haal jij jouw snacks tijdens een dagje varen

De tempaturen gaan dit weekend ein-de-lijk weer stijgen en een dagje varen door de grachten klinkt dan zeker niet verkeerd. Als je urenlang op het water zit te dobberen, is het natuurlijk niet gek als je maag begint te knorren. Gelukkig hebben wij voor jou 6 hotspots op een rijtje gezet waar tussendoor even de lekkerste gerechten kunt afhalen. 

Dit zijn leukste food pick up spots voor tijdens jouw vaartocht

1. Cinq Oriental Bistro 

Varen door de Amsterdamse grachten maar met een Oosterse twist? Dat kan als je tijdens jouw tussenstop even langs Cinq Oriental Bistro vaart. Het restaurant, gelegen aan het water bij het Olympisch Stadion, serveert de heerlijkste Aziatsche gerechten zoals authentieke sushi rolls, spicy curry’s en chicken gyoza’s. Met een QR-code langs het water kun je gemakkelijk je favoriete dish bestellen. 

Locatie: Amsterdam-Zuid | Website: restaurant-cinq.nl/

View post on Instagram
 

2. Poké perfect 

Heb je na een actief dagje varen zin in iets fris? Dan ben je bij Poké Perfect op het juiste adres. De gezonde gerechten die ze maken zien er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens plantaardig. Tip: vergeet bij de opmerking tijdens het bestellen niet te vermelden dat het om een bootbestelling gaat. 

Locatie: Amsterdam | Website: Pokeperfect.nl

View post on Instagram
 

3. Deus Ex Machina: The Wat of Why

Deus Ex Machina: The Wat of Why is de walhalla als je toe bent aan een portie comfort food na lange dag op het water. Ga je voor een sappige burger of toch een gezondere optie zoals een Bali Bowl? Geef bij het bestellen van te voren aan hoelaat je aanmeert en neem tijdens het ophalen van je bestelling gerust een kijkje binnen in het ‘stoere’ restaurant. 

Locatie: Amsterdam | Website: deuscustoms.com

View post on Instagram
 

4. A La Plancha 

Niets is fijner dan tijdens het varen een glaasje witte wijn in je hand te hebben. En wat gaat daar lekker bij? Mediterraans eten. Bij A La Plancha in Rotterdam kun je tijdens je tussenstop genieten van gerechten die geïnspireerd zijn op de Spaanse, Marokkaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. Daarnaast heeft het restaurants ook nog eens een prachtig uitzicht op de Maas. Zo lijkt het net alsof je op vakantie bent. 

Locatie: Rotterdam | Website: ala-plancha.nl

View post on Instagram
 

5. De tuin van de Vier Windstreken 

De Tuin van de Windstreken is een prachtige locatie voor wanneer je de aan het einde van de dag weer voet aan land zet. Eet de lekkerste gerechten van hun menukaart terwijl je van de prachtige zonsondergang geniet. 

Locatie: Rotterdam | Website: restaurantdetuin.nl

View post on Instagram
 

6. OP ZUID

Helemaal naar New York varen voor al het lekkere multi-culti eten gaat een beetje te ver, maar gelukkig kun je langs de Utrechtse grachten bij OP ZUID nu gerechten bestellen die volledig geïnspireerd zijn op deze melting pot. Je kunt kiezen uit burgers, ovenverse pizza’s, maar veel vegetarische gerechten. 

Locatie: Utrecht | Website: opzuidutrecht.nl

View post on Instagram
 

Bron: Typhoon | Beeld: iStock