Beauty

Met deze 7 tips blijft jouw make-up goed zitten tijdens de warme dagen

De zomerse temperaturen zijn eindelijk weer terug. Dat betekent: zonnen, zonnen en nog eens zonnen. Alleen door de warmte is de kans op zweten groter. Zeker als je make-up draagt, is dit niet zo heel aangenaam. Gelukkig hebben wij tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw make-up on fleek blijft tijdens deze dagen.

1. Gebruik waterproof make-up

Nu is het eindelijk om die waterproof make-up producten uit je tasje te halen. Dan hebben we het vooral over de mascara en de eyeliner. 

2. Smeer van te voren een goede primer

Ga voor een primer voordat je jouw make-up aanbrengt. De primer is bij het warme weer echt een must. Het zorgt ervoor dat jouw make-up op zijn plek blijft zitten. Je kan ook kijken naar een primer voor je oogschaduw. 

3. Poeder en setting spray

Om je make-up look af te maken is een matte poeder en een goede setting spray onmisbaar. Zo zijn jouw glimmende plekken veel minder zichtbaar. 

4. Stop je haar in een knot

Niet fijn als je make-up helemaal goed zit en je volle bos haren steeds tegen je gezicht aankomen. Sterker nog, het is nog warmer en daardoor ga je meer zweten. Steek je haar dus op. Klik hier als je benieuwd bent naar onze favoriete trendy scrunchies

5. Water

Ga je echt de zon in? Neem dan altijd een flesje water mee. Hydratatie is deze dagen extra belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld een serum. 

6. Papieren doekjes

Deze doekjes zijn jouw redder in de zomer. Voel jij een zweetdruppel aankomen? Dep dan voorzichtig met een mattdoekje op je gezicht.

7. Ventilator

Zorg er natuurlijk voor dat er thuis een ventilator klaarstaat en waaien maar!

Liever helemaal geen make-up deze dagen? Lees hier waarom het helemaal niet erg is om het niet te dragen.

Beeld: iStock