Lifestyle

Koffer inpakken? Met deze handige tips neem jij zoveel mogelijk mee op reis

Op vakantie gaan, wie houdt er niet van? Heerlijk een paar dagen weg naar de zon of de sneeuw, en eventjes intens genieten. Helaas hoort een koffer inpakken ook bij op vakantie gaan, maar daar zijn we allemaal nét iets minder enthousiast over. Je neemt het liefst al je kleding mee op vakantie, maar helaas past dat niet in je koffer. Gelukkig kun je, als je deze tips gebruikt bij je koffer inpakken, tóch zoveel mogelijk meenemen op reis.

Koffer inpakken ☀ neem genoeg basics mee
Het is handig om zoveel mogelijk basic kleding in je koffer te stoppen als je op vakantie gaat. Basic items zijn heel makkelijk te stylen, waardoor het ook makkelijker is om verschillende setjes te maken. Een paar effen shirts passen bijvoorbeeld bij broekjes en rokjes met een print.

Koffer inpakken ☀ maak setjes
Basics zijn dus handig, maar het is ook sowieso al handig om van tevoren een aantal setjes te maken. Bepaal welke setjes met kleding je wilt hebben, en maak setjes voor verschillende gelegenheden. Zorg ervoor dat de setjes makkelijk te combineren zijn met basics, waardoor je heel veel verschillende combinaties kunt dragen.

Koffer inpakken ☀ toiletspullen in reisformaat
Het is slim om grote shampooflessen mee te nemen op reis, dus zorg ervoor dat je deze thuis laat. Kies liever voor mini verpakkingen. Er zijn veel verpakkingen te vinden die gemaakt zijn in reisformaat. Wat je ook kunt doen, is veel producten zoals tandpasta, shampoo en conditioner pas op de bestemming kopen. Zo heb je meer ruimte in je koffer.
Koffer inpakken ☀ rol je kleding op
Als je tijdens je koffer inpakken je kleding oprolt, kun je een stuk meer kleding kwijt. Rol de kleding daarom zo strak mogelijk op, en leg de rolletjes een voor een in je koffer. Door te rollen komt er minder lucht tussen de kleding, wat er dus voor zorgt dat je meer ruimte hebt.

Koffer inpakken ☀ doe sokken in je schoenen
Als je schoenen in je koffer hebt, dan is het slim om je sokken in je schoenen op te bergen. Je schoenen nemen de ruimte toch al in, dus als je je sokken in de schoenen doet bespaar je overige ruimte in je koffer.

Koffer inpakken ☀ gebruik vooral accessoires
Zoveel mogelijk kleding meenemen is dus mogelijk, maar je kunt waarschijnlijk lang niet al je kleding meenemen. Wat minder ruimte inneemt zijn accessoires. Als je verschillende accessoires meeneemt, kun je op een hele makkelijke manier verschillende looks creëren.

Beeld: iStock