Beauty

Dit is wat er gebeurt als je eerst conditioner gebruikt en vervolgens shampoo

1

Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat we eerst onze haren wassen met shampoo en vervolgens pas conditioner in doen. Maar wat gebeurt er als we dit proces omdraaien? Als we eerst conditioner gebruiken en vervolgens shampoo. Wat blijkt, voor meiden met fijn haar is het omkeren van deze volgorde een wondermiddel!

Meiden met fijn haar moeten hun haren meestal intens vochtig maken om schade te herstellen. Een haarwasbeurt zonder het inbrengen van conditioner is voor hen een no-go. Maar wat zal er gebeuren wanneer je eerst conditioner gebruikt en vervolgens shampoo?


Juist voor meiden met fijn haar biedt het omdraaien van dit proces uitkomst. Wat blijkt, het is een geweldige manier om je haarplukken te hydrateren zonder dat het slap langs je hoofd zal gaan hangen. Conditioner voedt het haar, maar kan het ook zwaar maken. Door de volgorde van wassen aan te passen krijgt de conditioner niet de kans om je haar te verzwaren, aangezien het er grotendeels weer uit wordt gewassen. Je haar lijkt door deze methode een stuk voller en veerkrachtiger, en dat willen we toch allemaal? Daarnaast wordt je haar een stuk schoner door deze volgorde aan te houden. Dit komt omdat de conditioner ervoor zorgt dat de shampoo gelijkmatig over je haar wordt verdeeld.

Zelfs als je geen fijn haar hebt is het een geweldige techniek om uit te proberen!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 2 jaar geleden There's a light in everybodys life

    Tip: Gebruik juist shampoo eerst, shampoo breekt het haar open waar conditioner het vervolgens weer sluit. Gebruik shampoo alleen op de hoofdhuid en de bovenkant van jou haar want als je het uitspoelt maakt het genoeg schoon voor de onderkant. Vervolgens gebruik je conditionering alleen op de punten van je haar en spoel het goed uit. Gebruik het niet op het hoofdhuid want conditioner is vettig. Op t einde kan je altijd nog mouse gebruiken om t extra veerkracht te geven.

  1. 1