Lifestyle

Zo krijg jij die gladde bikinilijn zonder bultjes

Het is nu écht zomer en dat betekent dat je je graag fijn wil voelen in je bikini, right? Een mooie gladde bikinilijn zonder bultjes is dan wel fijn. Hoewel, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Girlscene to the rescue, want wij hebben handige ontharingstips voor je zodat die gladde bikinilijn zonder bultjes binne handbereik is. Kun jij lekker zorgeloos gaan zwemmen en zonnen. Let’s go!

Scheer met een scherp mesje
Als jij je bikinilijn het liefst scheert, is het erg belangrijk om een scherp en schoon mesje te gebruiken. Veel vrouwen gebruiken hun scheermesje te vaak, waardoor deze bot of vies wordt. Kies voor een scheermesje met meerdere mesjes en een strookje rubber. Dat zorgt voor een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid en zo creeër jij die gladde bikinlijn zonder bultjes. Wist je dat sommige ladies weleens gewond raken bij het scheren? Wow. Neem er dus rustig de tijd voor en gebruik een goede ongeparfumeerde en PH-neutrale scheergel, zodat je mesje soepel over je huid glijdt. 

Neem eerst een warme douche of bad
Door de warmte van een warme douche of bad gaan je poriën meer open staan en ook worden de haartjes zachter. Dit maakt het makkelijker om netjes te scheren en het eindresultaat is een stuk gladder. Halló gladde bikinlijn zonder bultjes! Zijn de haartjes erg lang? No worries. Knip ze eerst wat korter, want dat scheert een stuk makkelijker. Door eerst te knippen zie je ook beter wat de richting van de haargroei is. Voor een súper zacht babyhuidje scheer je altijd met de haarrichting mee. Meestal is dat naar beneden toe. 

Scrub down under
Door te scrubben word je huid heerlijk glad. Waarschijnlijk scrub jij je benen weleens, maar sla je je vulva over. Niet handig, want door te scrubben wordt niet alleen je huid zacht, maar ook maakt dit het scheren veel makkelijker. Smeer daarna wat babyolie op de huid en jij en je gladde bikinilijn zonder bultjes zijn ready for the beach.

Gebruik ontharingscrème
Als je je schaamstreek helemaal pijnloos wil ontharen, dan is een ontharingscrème echt wat voor jou. Gijsje Boogert is beautyexpert bij ADVIESJAGERS.nl en deelt met Girlscene waarom deze oplossing zo populair is. “Met een ontharingscrème verwijder je korte en lange haartjes, zonder dat je deze af snijdt, zoals bij scheren wel het geval is. Hierdoor raakt je huid minder geïrriteerd en groeien de haartjes zachter terug.” Handig! In de crème zitten dus kalmerende en verzorgende bestanddelen, waardoor het je gevoelige huid down there direct verzorgt. Ook ben je zo klaar met een crème, want je gebruikt dit gewoon onder de douche en spoelt de crème samen met de haren door het doucheputje. Heel fijn, want zo heb je 7 dagen een gladde bikinilijn zonder bultjes.

Laat je bikini harsen
Wil je liever langer dan 7 dagen een gladde bikinilijn zonder bultjes? Dan is harsen een goede optie. Dit kun je laten doen in een studio of zelf doen. Zorg er altijd voor dat je tijdens het harsen voorzichtig bent met je huid om beschadigingen te voorkomen. Trek je huid goed strak en gebruik talkpoeder als je harst met in olie oplosbare hars. Bij een professionele beautystudio weten ze precies hoe ze je moeten harsen. Belangrijk is wel dat je na het harsen niet gaat zweten. Skip dus even die hete douche, de gym, de sauna en het bubbelbad.
 

Beeld: UnSplash