Films & Series

Netflix films: Dit is waarom iedereen het over 365 Days heeft

Het was je vast niet ontgaan, maar de Netflix-hit 365 Days is helemaal trending op social media. De film kwam meteen in de top 10 best bekeken films en series nadat hij slechts een paar dagen op Netflix uitkwam. Heb je deze afgelopen weken onder een steen gezeten? Wij vertellen je wel waarom iedereen het nu over 365 Days heeft.

Netflix films: de Poolse Fifty Shades of Grey  

De film 365 Days is gebaseerd op een Pools boek: 365 DNI. Het verhaal gaat over een 29-jarige vrouw Laura Biel die niet meer gelukkig is in haar relatie. Wanneer je voor haar verjaardag helemaal naar Italië afreist, wordt ze plotseling ontvoerd door een maffia-baas genaamd Don Massimo Torricelli. Hij ziet haar wel zitten en geeft Laura 365 dagen de kans om bij hem te blijven, zodat zij verliefd op hem kan worden. Er is één regel: Massimo mag Laura niet aanraken, tenzij ze daarmee instemt. Zal het Laura lukken om de verleiding van Massimo te weerstaan?  Door de pikante en stoomhete scene’s tussendoor wordt 365 Days ook wel de Poolse versie van Fifty Shades of Gray genoemd.

Bekijk de trailer hier en bepaal zelf.

Veel kritiek op 365 Days en het vervolg

Er worden niet alleen maar goede dingen over deze film gezegd, want niet iedereen is fan van 365 Days. Veel mensen vinden het verhaallijn te ongeloofwaardig en zijn daarnaast boos dat manipulatie en het stockholm-sydroom – een verschijnsel waarbij een slachtoffer van een ontvoering sympathie krijgt voor de ontvoerder – zo opgehemeld wordt.

Ondanks alle kritiek, hebben de filmmakers bekend gemaakt dat er een vervolg op komst is. Wij zijn erg benieuwd hoe het tweede deel in de smaak zal vallen… wordt vervolgd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 365 Dni Movie🔥 (@365daysmovie) op

Bron:Vriendin.nl, Cosmopolitan.com | Beeld: iStock