Lifestyle

Dream job alert: zó vind jij een leuke bijbaan waarbij je ook kunt doorgroeien

Er komt een moment in je leven waarop je je boontjes zelf moet gaan doppen. Oftewel: je eigen geld verdienen! Het liefst doe je dat natuurlijk samen met je besties op een plek waar je ook lekker kunt doorgroeien. Wij spraken met Sofie, die al op haar twintigste (!) opklom tot assistent supermarktmanager bij Lidl. “Als je er echt voor gaat, krijg je volop kansen.”

Shoppen, drankjes doen met vriendinnen en leuke festivalletjes pakken: het is allemaal heerlijk, maarreh: al die uitjes moeten natuurlijk wel bekostigd worden! Tijd dus om een bijbaantje te zoeken. Maar naast dat je er natuurlijk goed geld mee kunt verdienen, is het ook belangrijk om een baan te kiezen waar je door kunt groeien, zodat de bijbaan je CV een boost geeft. Sofie werkte naast haar studie eerst drie jaar als hulpkracht bij Lidl, maar wist het al snel tot assistent supermarktmanager te schoppen. Ze vertelt hoe ze dat voor elkaar kreeg. 

Van hulpkracht tot assistent supermarktmanager

Sofie: “Voor mij is het belangrijk dat ik andere mensen blij kan maken, daarom koos ik voor een baan in de supermarkt. Als hulpkracht bij Lidl was ik ook nog eens lekker allround. Zo kun je overal voor worden ingepland: van kassa draaien, tot vakken vullen of helpen bij de bake-off. Je werkt niet alleen met elkaar, maar ook voor elkaar, dat vind ik mooi.”

Sofie begon haar carrière als hulpkracht bij Lidl, maar al snel bleek dat ze veel meer in haar mars had. Toen ze klaar was met haar mbo-opleiding toerisme, wilde ze gaan reizen, maar corona gooide roet in het eten. Hierdoor besloot ze meer uren te gaan werken en door haar doorzettingsvermorgen kreeg ze als snel de kans om assistent supermarktmanager (ASM) te worden. Sofie was toen pas twintig jaar oud. “Het is best een verantwoordelijkheid! Je zorgt voor een goede planning, maar je moet ook kunnen inspelen op dingen die net even anders lopen. Verder werk ik zelf ook mee in de winkel, zodat ik goed overzicht heb en kan letten op de details.” 

Hoewel Sofie enorm genoot van haar uitdagende job als assistent supermarktmanager, is ze nu weer begonnen aan een hbo-opleiding. Hier moet ze ook stage lopen en dus heeft ze wat minder tijd over. Daarom is ze nu weer lekker als hulpkracht aan de slag gegaan in de supermarkt. Die ruimte en mogelijkheid geeft Lidl haar. “Houd ik ook nog tijd over om voetbaltraining te geven en zelf te sporten, haha!”

bijbaan vinden

3 x tips om deze dreamjob binnen te slepen:

  1. Check de online vacatures: Staan er vacatures open bij een Lidl bij jou in de buurt? Het is natuurlijk wel zo fijn om lekker in je eigen stad aan de slag te gaan!
  2. Zorg voor een knallende eerste indruk. Heb je de juiste locatie gecheckt, ga dan aan de slag met jouw ijzersterke sollicitatie. Zorg ervoor dat je in ieder geval een e-mailadres gebruikt die professioneel overkomt. Het liefst een mailadres met daarin je voor- en achternaam.

  3. Het sollicitatiegesprek: Ben je uitgenodigd? You go girl! Bereid je dan goed voor op het sollicitatiegesprek. Bij Lidl krijg je bijvoorbeeld al op jonge leeftijd de kans om leidinggevende ervaring op te doen, maar dan moeten ze natuurlijk wel weten waarom jij deze ambitie hebt! Maar wees bovenal lekker jezelf en laat ze weten waarom jij een mooie aanvulling bent op het team.

Dus: ben jij op zoek naar een toffe bijbaan? Klik dan hier voor je mogelijkheden om bij Lidl aan de slag te gaan. Hier lees je het hele verhaal van Sofie nog eens rustig terug. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lidl 

Beeld: Lidl