Beauty

8 redenen waarom het oké is om make-uploos door het leven te gaan

Make-up, voor veel meiden is dit de beste uitvinding ooit en zullen dus niet zo gauw zonder een laagje foundation of lippenstift de deur uitgaan. Soms is het ook goed om jouw dagelijkse make-up routine over te slaan. In dit artikel vertellen we je waarom. 

Met slechts een klein laagje makeup, kun je jezelf al omtoveren tot een heel ander persoon. Soms moeten we daarvoor urenlang voor de spiegel staan. We zien dat steeds meer grote celebs zoals Hailey Bieber, Beyonce en Ariana Grande hier niet altijd zin in hebben en gaan fijn met hun blote gezicht de straat op. Dus als Queen B het kan, dan kan jij het ook. 

Waarom je vaker zonder makeup de deur uit moet gaan 

1. Makeup is niet goed voor jouw huid 

Elke dag een laagje foundation op je gezicht lijkt mooi, maar het is niet goed voor je. Je huid krijgt dan niet de kans om te ademen. Ook kunnen gekke chemicalen in jouw foundation ervoor zorgen dat je huid gaat irriteren. Het is daarom belangrijk dat je jouw gezicht na het verwijderen van makeup, goed reinigt.

2.  Je gezicht is nog jong 

Veel meiden beginnen vaak op een jonge leeftijd met makeup dragen. Dit is helemaal niet nodig volgens verschillende dermatologen. Kijk maar eens terug naar oude foto’s van toen je wat jonger was. Natuurlijk had je hier en daar wat puistjes, maar geef toe, zo slecht was je huid ook weer niet. Laat je huid daarom zoveel mogelijk rusten. Over een paar jaar zal jij jezelf hiervoor dankbaar zijn. 

4. Je familie en vrienden zullen niet meer verrast zijn als je geen makeup op hebt.

De opmerking ”Wat zie je er anders uit vandaag?” of  “Je ziet er wat bleekjes uit”, zijn de opmerkingen die je regelmatig te horen krijgt wanneer je te lui bent om makeup op te doen. Erg vervelend, maar om ervoor te zorgen dat je deze opmerkingen niet meer krijgt, is het juist de bedoeling dat je vaker makeup-loos gaat, zo raken je vriendinnen langzaam gewend aan jouw bare face

5. Het bespaart veel tijd… echt véél tijd

Het liefst zou je in de ochtend nog een extra uurtje langer in bed willen liggen, maar dit betekent dat je haastig jouw makeup moet doen en niet relaxt de deur uitkan, want stel het is weer zo’n dag dat je eyeliner niet wilt meewerken. 

6. Makeup is kost veel geld

Makeup is een grote investering. Heb je net een nieuwe foudndation moeten kopen, ontdek je dat jouw favoriete highlighter bijna op is. Vet irritant…

7. Je hoeft je niet meer te stressen over of je makeup nog goed zit

Wat is het fijn wanneer je tijdens een zielige romcom of regenbui geen zorgen hoeft te maken over of je mascara niet uitgelopen is of dat je na het eten van een vettige hamburger niet steeds je lippenstift moet bijwerken. Heerlijk. 

8. Het vergroot je zelfvertrouwen

Wees eerlijk, onze zelfvertrouwen schiet omhoog wanneer we makeup op hebben. We zijn te gefocust op het verbergen van onze imperfecties. Erg jammer want iedereen is mooi zoals zij of hij is. Onthoud dat het voor je dierbaren en anderen niet uitmaakt of je nou wel of geen wallen hebt. 

Bron: Allwomenstalk.com, | Beeld: iStock