Beauty

Dit is waarom je ook binnen zonnebrandcrème moet opsmeren

Wanneer het zonnetje schijnt hebben we van onze moeders geleerd dat we ons altijd moeten beschermen tegen de schadelijke zonnestraling. Als we binnen blijven, besteden we hier nauwelijks aandacht aan, maar volgens dermatologen is het belangrijk om je altijd in te smeren, óók wanneer je niet de deur uit hoeft. 

Als het om zonnebrandcrème gaat, wordt er vaak gedacht dat insmeren niet nodig is, wanneer je de hele dag in je kamer zit. Toch zouden we dit wel moeten doen, maar waarom dan?

Waarom het insmeren van zonnebrand ook belangrijk is wanneer je binnen zit. 

De reden hiervoor is dat we alsnog een ander soort zonnestraling binnenkrijgen via de ramen. De meeste glazen ramen blokkeren UVB-stralen, deze stralen zorgen ervoor dat je bijvoorbeeld last krijgt van zonnesteken of een verbrande huid na te lang in de zon te hebben gezeten, maar de echte boosdoener zijn niet de UVB- maar de UVA-stralen. Je huid veroudert veel sneller wanneer te veel wordt blootgesteld aan deze straling. Zo krijg je langzaam steeds meer bruine vlekjes en rimpels.

Huidkanker door de zon

UVA-straling zorgt niet alleen voor een versnelde huidveroudering, het kan ook huidkanker veroorzaken. Vaak kom je hier pas op een late leeftijd achter. Denk de volgende keer dus goed na voordat je het aanbrengen van zonnebrandcrème wilt overslaan. Het is beter om je huid ten alle tijden te beschermen. Dit kun je doen door een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger te gebruiken. Weet je niet welke soort zonnebrand het beste bij jou huid past? Doe dan deze quiz.

Naast zonnebrand, zijn er ook andere manieren om je tegen de zon te beschermen. Dit lees je hier

 

Bron: Allure.com, Libelle.nl | Beeld: iStock.com