News

Waarom bingewatchen stiekem toch wél goed voor je is

Je kent het waarschijnlijk wel: je ontdekt een nieuwe serie en kijkt vervolgens urenlang alleen maar naar je beeldscherm. Heerlijk vind je het, om heel veel afleveringen aan een stuk door te kijken. Deze manier van series kijken wordt ook wel bingewatchen genoemd. Bingewatchen is dan misschien niet heel productief, maar is stiekem toch ook wel goed voor je. En wel hierom.

We voelen ons bijna schuldig wanneer we weer eens een marathon houden van onze favo serie. ‘Bingewatchen is namelijk niet heel gezond’, hoor je mensen vaak zeggen. Een middag sporten of bezig zijn voor school is inderdaad productiever, maar dat betekent niet dat bingewatchen extreem slecht voor je is.

Bingewatchen maakt je gelukkig

Als je aan het bingewatchen bent, maakt je lichaam dopamine aan. Een gelukshormoon, dat geactiveerd wordt wanneer je hersenen het gevoel krijgen dat ze een beloning verdienen. Bingewatchen maakt je dus gewoon hartstikke gelukkig. Het is dus helemaal geen probleem om af en toe te gaan bingewatchen, maar doe dit wel met mate. Té lang naar je beeldscherm kijken kan er namelijk voor zorgen dat je een minder goede nachtrust hebt, en zorgt er natuurlijk ook voor dat je belangrijkere dingen uitstelt. Maar vanaf nu hoef je je gelukkig niet meer schuldig te voelen als je meerdere afleveringen van een serie kijkt. Dus schroom niet: en bingewatchen maar! 😉

Bron: gidsingezondheid.nl | Beeld: iStock