Beauty

Handig om te weten: zo gebruik je highlighter

Highlighter: wij zijn er gek op. Het zorgt voor een gezonde glow, laat je stralen en geeft jouw make-up look een extra touch. Zo gebruik je highlighter en dit moet je juist niet doen: de kans is groot dat je dat nog niet precies weet. Girlscene to the rescue, want hier staat alles wat jij wél zou moeten weten over highlighter. Spoiler alert: we hebben tips van een echte professional. Lees je mee?

Highlighter: Zo gebruik je highlighter die bij jou past

“Als je het product op je jukbeen wil doen en je hebt een warme ondertoon (beige, getint), is het mooi om een highlighter te kiezen die ook die warme ondertoon heeft. Je kiest dan voor een goudkleurige variant. Als je meer een roze ondertoon hebt dan kun je ook goed een warme kleur gebruiken, maar eentje met een roze ondertoon blend beter in je huid. Hierdoor valt hij minder op.” Het is dus belangrijk dat je van jezelf weet welke ondertoon jouw huid heeft. Test hier of je een koele of warme ondertoon hebt.

De structuur van je huid speelt ook een rol in het kiezen van de juiste product. “Als iemand een droge huid heeft, is een vloeibare of een crème highlighter het beste, zodat het net even wat lekkerder blend”, vertelt vertelt trainer en visagiste Danielle van der Helm van BE Creative Make Up. “Als iemand een vette huid heeft, blend een poeder weer veel beter in.”


via GIPHY

Highlighter: Zo gebruik je highlighter op je gezicht 

De kleur juiste highlighter heeft alles te maken met de plek waar je het wil gebruiken. Highlighter is namelijk niet alleen heel mooi voor op je junkbeenderen, maar zo gebruik je highlighter ook soms andere plaatsen van je gezicht. “Als je een warme ondertoon hebt, is het nog steeds mooi om een roze highlighter op je bewegend ooglid of binnenste ooghoek aan te brengen.” Het product wordt ook vaak in combinatie gebruikt met bronzer, om het gezicht meer definitie te geven. 

“Een highlighter gebruik je op de plekken die je naar voren wil laten komen. Daarom doen we dit vaak op het jukbeen, zodat de zon er mooi op valt en je daar dan een mooi glansje hebt. “Je ziet ook dat mensen vaak een glansje op je neus aanbrengen, dus op de neusbrug en het puntje van de neus.” Daarnaast wordt het ook gebruikt op de cupidoboog om de lippen extra volume te geven (no fillers needed) en onder de wenkbrauwen. 

Highlighter: Zo gebruik je highlighter met een kwast of je handen

“Wanneer een highlighter in poeder-vorm wordt gebruikt en je het mooi wil laten blenden in de huid, is een kwast noodzakelijk”, vertelt visagiste Danielle. Je kunt de crème highlighter wel met je vingers aanbrengen en de druppels met een beautyblender. “Waar het product als eerste de huid raakt, komt het meeste product”. Bedenk dus waar je die glow precies wil accentueren. Zo gebruik je highlighter dus op verschillende manieren. Het licht er vooral aan wat voor structuur het product heeft. 

Zo gebruik je highlighter

Highlighter: Zo gebruik je highlighter verkeerd

“Highlighter gebruik je op de plekken die je naar voren wil laten komen.” Ook in de make-up wereld zijn er veel trends, maar Danielle benadrukt dat het belangrijk is dat je eerst kijkt of deze wel echt bij jou past. Het is de laatste tijd erg populair om highlighter op je neus aan te brengen, maar als je liever niet hebt dat deze opvalt, is dit niet de trend voor jou. Zo gebruik je highlighter dus niet, want hoe leuk de trend ook is: het moet er wel voor zorgen dat jij je er mooi in voelt.

Probeer bijvoorbeeld niet all the way te gaan, zoals dit meisje. 

Highlighter: Dit zijn de grootste verschillen tussen highlighters

“Je hebt verschillende texturen. Crème, poeder en vloeibare druppels. Met crème en poeder kun je een mega heftige highlight creëren en dat is waanzinnig tof voor een fotoshoot of op een Instagram foto”, legt Danielle uit. “De vloeibare highlighters zijn altijd net wat subtieler en geven een natuurlijker effect.” Zo gebruik je highlighter voor verschillende situaties en is het belangrijk dat je zelf ontdekt welke het beste bij jou past. 

 

Beeld: iStock

Must reads 👀