Beauty

Wil je weten: dit is hoe je bronzer wél aanbrengt

Hoe fijn is het om aan jouw bleke gezicht een beetje kleur te geven, zonder dat je eeuwen in de zon hoeft te bakken? Bronzer is in het leven geroepen om te helpen bij het shapen en jouw look dé touch te geven die het nodig heeft. Weet je alleen niet zeker of jij het eigenlijk wel op de juiste manier gebruikt? Girlscene sprak hierover met visagiste Danielle van der Helm.

De juiste manier: “Bronzer moet je in een drie-vorm aanbrengen”

Terwijl het zo simpel lijkt om gewoon klakkeloos bronzer op je gezicht te smeren, is er daadwerkelijk een handige techniek om de juiste manier aan te brengen.

De perfecte manier is een drie-vorm:
1. Je begint met het aanbrengen van het product langs je slaap en pakt vooral de zijkant goed mee.
2. Vervolgens trek je dit door tot onder je jukbeen, omdat je een schaduw daaronder wil creëren.
3. Als laatste neem je ook de kaaklijn mee en breng je de bronzer ook net daaronder aan.


via GIPHY

Bronzer in combinatie met highlighter is een perfect duo

“Doordat bronzer een donkere kleur is en highlighter licht, dus doordat je donker en licht gebruikt is dit ook een manier van shapen. Alleen op een natuurlijke manier,” legt Danielle uit. “Zo kun je er makkelijk overdag mee naar buiten.”

“Je start met een bronzing powder, die breng je aan in de vorm van een drie. Dit doe je aan beide kanten van je gezicht met een schuin afgesneden kwast. Daarna pak je de highlighter en die breng je aan op de delen die jij naar voren wil laten komen, bijvoorbeeld op je jukbeen, neusbrug, cupidoboog (bovenkant van je lippen) en/of onder je wenkbrauwen. Dit doe je met een waaierpenseel of highlighterkwast.”

 

Bronzer gebruiken in de winter

“In de zomer is de combinatie van bronzer en highlighter een absolute must. In de zomer is het licht warm buiten. Als je dan een bronzer en een highlighter op hebt, komt dat door het effect van dat warme licht, heel mooi uit”, vertelt Danielle. In de winter is dit wel een ander verhaal. “In de winter is het licht wat koeler en grauwer.” Hierdoor komt het warme effect wat bronzer in de zomer wel geeft, tijdens de koude dagen niet tot zijn recht.

“Je kunt ervoor kiezen om een subtielere kleur te gebruiken of je gaat werken met een mooie blush.” Hierdoor krijg je wel wat kleur en blend het met licht van buitenaf. 

 

 

Ook goed om te weten: 10 gouden regels van blush.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved