Lifestyle

Deze momenten herken je als je aan een teamsport doet

Ben jij ook een échte teamspeler? Of het nu hockey, voetbal, korfbal, volleybal of basketball is maakt niet uit. Je hebt altijd bepaalde dingen die je meemaakt als je een teamsport doet. Als jij een échte teamspeler bent, dan herken je de onderstaande momenten als de beste.

♦ Het vervoer voor een uit-wedstrijd

Of je nou op zaterdag of op zondag een wedstrijd hebt, het is altijd moeilijk als je een uit-wedstrijd hebt. Met wie moet je meerijden of wie mag er met jou mee rijden?

♦ Niet iedereen heeft dezelfde skills

Een team bestaat meestal uit tien mensen of zelfs meer dan tien, maar niet iedereen kan even goed zijn natuurlijk. Soms is het dan ook best lastig als je nieuw bent in een team en je moet het allemaal nog een beetje leren, maar het kan ook andersom zijn. Iemand die al heel goed is en telkens op de mensen die het nog moeten leren, moet wachten. Keep patience.

♦ Teamuitje plannen

Een teamuitje plannen is zo makkelijk nog niet. Iedereen moet een plekje vrij hebben in zijn of haar agenda en dat kan met tien mensen af en toe heel lastig zijn. Gelukkig is de voorpret bijna altijd super leuk, toch?

♦ Tegenstanders bedanken

Na afloop van de wedstrijd moet je vaak een handje schudden, maar hoe naar is dat eigenlijk. Je tegenstanders kan je toch wel vergelijken met je aardsvijanden en daarnaast hebben ze ook nog eens gesport, dus heeft iedereen plakhandjes. 

♦ Gezelligheid met je team

Je krijgt een vriendinnengroepje van je team, waar je veel leuke dingen mee doet. Samen naar de bioscoop, feestjes, kamp of een ander leuk teamuitje.

♦ Fanatieke ouders aan de lijn

Sommige ouders komen nooit kijken, maar veel juist wel en die zijn meestal super fanatiek. Schreeuwen aan de kantlijn van: ‘doe dit’ of ‘doe dat’. Gewoon niks van aantrekken. Het ene oor in en het andere weer uit..;)

♦ Typische jongens vragen

Als je vertelt tegen jongens dat je op een teamsport zit is hun eerste vraag vaak: “Douchen jullie dan ook samen?” Tsja, zo typisch eigenlijk.

♦ Derde helft

De eerste en de tweede helft zijn dan misschien wel super leuk, maar de derde helft is ook een helft die je zeker niet wil missen. 😉

Beeld: iStock 

Must reads 👀