News

Deze ‘Kaasbar’ staat helemaal in het teken van kaas en opent binnenkort in Utrecht

Kaas, kaas, kaas. Het liefst strooi jij overal wat kaas overheen. Kaasstengels, die vind je ook lekker. Een tosti met kaas, of kaasfonduen, daar word jij ook helemaal vrolijk van. Als jij een enorme kaasliefhebber bent, dan zul je absoluut blij worden van dit nieuwtje. In Utrecht opent binnenkort namelijk de ‘Kaasbar’ en dit is het walhalla voor iedereen die gek is op kaas.

Het concept is te vergelijken met die van een sushibar. Gasten kunnen plaatsnemen op een stoel, en de gerechten komen op de lopende band voorbij. Alleen is het bij de kaasbar dus zo dat er geen sushi op de band te vinden is, maar kaas. Er ligt voor ieder wel wat wils tussen, en gasten kunnen zelf kiezen welk kaasgerecht ze wel of juist niet pakken.

De kaasbar in Utrecht

Kaas in de kaasbar is ‘chique’ te noemen en afkomstig van Nederlandse boeren. Het worden 20 ‘heel goede’ Nederlandse kazen die voorbijkomen op de lopende band. Alle kazen worden geserveerd met een mini bijgerecht (denk aan een cracker), die bij de kaas hoort. Je kunt ook een bijpassende wijnen en bieren bestellen.

De deuren van de kaasbaar gaan naar verwachting rond eind augustus open. Je kunt de Kaasbar vinden in het centrum van Utrecht, aan Lijnmarkt 12. Wij – kaasliefhebbers – kunnen in ieder geval niet wachten. 
Bron: AD | Beeld: iStock