Lifestyle

Dit herken je als je vroeger met je ouders op kampeervakantie ging

We hebben het bijna allemaal wel eens gedaan: kamperen. Helemaal één worden met de natuur, nou ja, dat zijn de gedachten van je ouders. Dag luxe, hallo camping. Eerst uren lang in de auto zitten om vervolgens in een familiedrama te belanden door het opzetten van de tent. Deze dingen herken je vast als je ooit eens op kampeervakantie bent geweest met je ouders. 

1. Douchen met douchemuntjes 
Om te voorkomen dat mensen hun ochtendritueel iets te lang onder de douche spenderen, hebben de meeste campings douchemuntjes. Hiermee kun je voor een bepaalde tijd douchen en daarna stopt het. Helaas is dit meestal maar vijf minuten, dus wanneer je net de conditioner in je haren had gesmeerd, bleken je muntjes op te zijn. Dat werd met je koppie onder de kraan.

2. Met ‘t bord op schoot
Terwijl jullie buren aan hun dit-hoort-bij-de-camper tafel zaten te eten, was dit voor jullie wel een ander verhaal. Wél waren er uitklapbare stoeltjes aanwezig, maar een tafel: ho maar. Als je geluk had, beschikte jouw stoel nog over een bekerhouder, maar daar was ook alles mee gezegd. 

3. Gezelschap van muggen
Wanneer je ein-de-lijk je nachtrust aan het pakken was, bloot een mug dat het tijd was om een bezoekje te brengen. Een. luid. bezoekje. Zelfs met een gaasje voor jouw cabine, wisten die beestjes het altijd voor elkaar te krijgen om naar binnen te sneaken. Daar gíng je slaap.

Met deze tips houd je muggen op afstand. 


via GIPHY

4. Je luchtbed is lek
Zelfs wanneer je vijf liter anti-muggenspray en tien kilometer gaas voor je cabine had hangen, was er altijd nog een manier om jouw nachtrust te verzieken. Waar is ducttape wanneer je het écht nodig hebt?!

5. Tent opzetten = ruzie
Hoe positief je ook aan deze taak begint, het eindigt negen van de tien keer in een groot drama. Terwijl de ene te hard aan de linkerkant trekt, begint de ander te schreeuwen dat de tent scheef staat. Wanneer het dan toch eindelijk bijna allemaal rechtgetrokken is, blijkt er een haring te missen. Wat een stress.

6. Geen smog, maar barbecues 
Wanneer je kamperen zegt, zeg je barbecueën. Dit motto geldt duidelijk voor veel mensen, want na zessen stond de camping blauw van de rook. 


via GIPHY

7. Verplicht afwassen met je ouders
Aan al het goeds komt (een lang) einde, want na het barbecueën mocht je lekker bij de openbare wastafel de afwas doen. Yay!

8. Culture uitstapjes, geen zwembad
Als je het nog enigszins had getroffen, zat er een zwembad bij jouw camping. Helaas kreeg je geen kans om hier van te genieten, want binnen de kortste keren moest je dit idee inruilen om sightseeing te doen met je ouders. Terwijl zij enthousiast door musea en kathedralen liepen, dacht jij alleen maar een luchtbedje op het water.

9. Geen wifi, maar spelletjes
Als er iets is wat je laat terugdenken aan je jeugd, is het kamperen. De kans is namelijk groot dat de camping-wifi niet al te best is óf je een fortuin moet neerleggen om überhaupt verbinding te bemachtigen. Hierdoor heb je alle tijd om ouderwets weer spelletjes te spelen met je ouders. Ach, dat kan ook best gezellig zijn. 

Alles al uitgespeeld? Deze spelletjes zijn perfect voor op vakantie.

Beeld: Unsplash