Health

Dit is waarom je vandaag nog wil beginnen met yoga

Als je het woord ‘yoga’ hoort, denken al veel mensen snel aan zweverig en dat je heel lenig ervoor moet zijn. Maar daar is niets van waar, want yoga is goed voor iedereen én mogelijk voor iedereen. Daarnaast brengt yoga heel veel goede voordelen met zich mee. Om jou te overtuigen, hebben wij de vijf voordelen van yoga op een rijtje gezet, zodat jij vandaag nog wil beginnen. Let’s get zen!

#1. Je leert in het moment te leven
Met yoga leer je in het moment te leven. Je bent helemaal bezig met wat er hier en nu gebeurt en je bent niet bezig met de toekomst en wat je bijvoorbeeld die dag of die week nog allemaal moet doen. Je leert je te concentreren op je houdingen en vooral hoe je lichaam zich daarbij voelt. Door yoga zal je merken dat je veel meer bezig bent met het leven in het moment en daarvan meer te leren genieten.

#2. Yoga vermindert stress
Stress is nooit fijn, maar je kan er wel iets tegen doen. Yoga is namelijk een goed anti-stress medicijn omdat je goed let op je ademhaling. Alleen al door het doen van een aantal ademhalingsoefeningen heb je invloed op je zenuwstelsel. Hierdoor zal je bloeddruk dalen en je hartslag rustiger worden en zo zal je zien dat je jezelf ook rustiger voelt.

#3. Yoga geeft je een betere focus
Heb je ook vaak er last van dat je niet kan concentreren? Dan is yoga misschien wel de perfecte oplossing. Yoga verbetert namelijk je focus. Je leert te focussen op je lichaamshouding en ademhaling en dit kan je niet alleen gebruiken op je yoga mat, maar in je hele dagelijks leven.

#4.  Je wordt leniger
Veel mensen denken dat je lenig moet zijn voor yoga, maar dat is niet zo. Door de oefeningen van yoga wordt je vanzelf lenig. Met yoga focus je eigenlijk op elke spiergroep en je zult zien dat je je sneller sterker en krachtiger voelt. Dit zorgt er uiteindelijk ook weer voor dat je minder snel pijntjes voelt in je lichaam.

via GIPHY

#5. Je slaapt beter
And last but not least: Yoga zorgt ervoor dat je slaapt als een roosje. Door voor het slapen te gaan nog even kort aan yoga te doen, leer je je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Je zal merken dat je veel dieper en lekkerder in slaap valt. En wie houdt nou niet van lekker slapen?

Wil je nu gelijk beginnen met yoga? Lees dan hier 6 makkelijke yogaoefeningen die je gewoon thuis kunt doen.

Shop hier de fijnste sportleggings voor jouw yoga-sessie

 

Bron: positiveflow.nl, happywithyoga.com | Beeld: iStock