News

Hier kijk je toch nog de halve finale van het Eurovisie Songfestival

Wat was het jammer toen ook besloten werd dat het Eurovisie Songfestival niet meer door zou gaan vanwege het coronavirus. Het zou dit jaar zelfs in Rotterdam plaatsvinden, zodat echte fans niet een hele wereldreis hoefden te maken om hun favoriete evenement bij te wonen. Toch heeft Eurovison een leuk alternatief bedacht, zodat we toch kunnen genieten van alle hits.

Halve finale van Eurovisie Songfestival op YouTube

Wij kijken elk jaar uit naar het heerlijke bankhang-momentje en de spanning die bij het Songfestival hoort. Helaas kunnen we dat niet live op televisie meebeleven, maar het is toch mogelijk om de acts van de halve finale te kunnen bewonderen. Eurovisie heeft namelijk twee video’s op hun YouTube-kanaal geplaatst, waar al deze liedjes zijn samengevoegd. Yes!

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Nikkie de Jager ziet volgend Eurovisie Songfestival somber in

Nu bekend is gemaakt dat grote evenementen pas doorgaan als er een vaccin is tegen corona, is de toekomst van het volgende Songfestival ook nog onzeker. Onlangs (nog voor de coronamaatregelen) maakt Nikkie vol trots bekend dat ze dit jaar de online host is. “Stiekem maak ik me nu alweer zorgen voor volgend jaar. Als het dan maar wel gewoon door kan gaan. Hebben we een keer gewonnen en dan gebeurt dit. Als het volgend jaar ook niet doorgaat, rust er echt een vloek op Nederland hoor. Maar ik vertrouw erop dat het goed komt”, vertelt Nikkie aan BuzzE. Haar taak is niet veranderd. “Ik zou toch al online de updates doen, dus eigenlijk is mijn rol nu niet heel anders.”

Zaterdag 16 mei om 21:00 zal de NPO de show ‘Eurovision: Europe Shine A Light’ uitzenden. Dit wordt gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit vanuit een lege studio.

Bron: telegraaf.nl, avrotros.nl | Beeld: Getty Images

Must reads 👀