Lifestyle

Met deze ochtendroutine begin je jouw dag goed

De wekker gaat. Na drie keer snoozen lig je nog in je bed en hup, je hebt je alweer verslapen. Herkenbaar? Een dagelijkse ochtendroutine hebben is erg belangrijk. Je voelt je meteen een stuk productiever en je hebt een routine om je aan vast te houden. Een goed begin is het halve werk!

#1. Zet je wekker wat vroeger
Zet je wekker een kwartier eerder. Als je vroeg opstaat kun je meer van je dag genieten en krijg je meer gedaan. Hierdoor hoef je ook niet meer te haasten en begin je de dag meteen een stuk rustiger. Fijn gevoel, toch? 😉

#2. Maak je bed op
Het is erg verleidelijk om op te staan en je bed zo te laten liggen, maar het is echt beter om je bed meteen op te maken. Door je bed op te maken begin je je dag meteen geordend en voel je je ook meteen een stuk productiever.

#3. Beweeg
Je dag beginnen met wat beweging zorgt ervoor dat je je energieker voelt. Ga voor een korte work-out of doe een paar yogaoefeningen. Je begint je dag fitter en je maakt onder andere het stofje endorfine aan. Dit stofje geeft jou een geluksgevoel, waardoor je de dag ook meteen positiever begint!

#4. Ontbijten is belangrijk
Een goed ontbijt is erg belangrijk. Ga voor een vullend ontbijt met eiwitten en gezonde vetten. Geen zin om lang in te keuken te staan? Bekijk dan deze gezonde recepten voor wat inspiratie. Door een lekker ontbijtje voor jezelf te maken creëer je ook wat extra me-time in de ochtend.

#5. Schrijf je to-do’s op
Niets is fijner dan je gedachten op een rijtje te hebben. Om geen knagend gevoel te hebben van wat je wel allemaal nog niet moet doen is het erg handig om een to-do lijstje bij te houden. Schrijf op wat je allemaal moet doen voor de dag. Zo heb je een duidelijk overzicht en weet je wat je te doen staat!

 

Beeld: iStock