Films & Series

Met deze nostalgische Netflix-films vermaken we ons wel

Als er iets is waar we door quarantaine nog meer van zijn gaan houden, is het Netflix. We spenderen uren genietend van heerlijke films en series. Om nog wat aan je watchlist toe te voegen, zijn deze nostalgische speelfilms perfect voor een avondje bankhangen. Ken jij ze nog?

1. White Chicks (2004)
Broers Kevin en Marcus werken bij de FBI en krijgen de opdracht om undercover te gaan. Ze moeten de twee rijke Wilton zusjes beschermen tegen een kidnapper. Daarvoor transformeren ze zichzelf in de zusjes Wilton en zorgen ervoor dat de echte meiden veilig zijn. Zo proberen ze de kidnapper te arresteren.

2. Matilda (1996)
Matilda is een slim en zachtaardig meisje, maar groeit op in een gezin met haar gemene ouders en broer. Wanneer ze vier jaar is ontdekt ze een bibliotheek en wordt helemaal gek op lezen. Terwijl haar familie alleen maar tv kijkt, wordt Matilda steeds slimmer. Op haar zesde overtuigd ze haar ouders om haar naar school te sturen. Helaas is het schoolhoofd alles behalve lief. Matilda komt erachter dat haar hersens speciale krachten hebben. Ze leert hoe ze deze kan gebruiken, om al het slechte om te toveren in iets goeds.

3.  Annie (1982)
De 11-jarige Annie zit in een weeshuis met meisjes. Ze doet verschillende pogingen om te kunnen ontsnappen, maar wordt altijd gesnapt door de directrice van het weeshuis, Miss Hannigan. Op een dag, besluit miljardair Oliver Warbucks dat hij een weeskind wil adopteren. Annie is de gelukkige en mag samen met haar straathond Sandy op proefweek mag komen bij Oliver. Ze kunnen het samen goed met elkaar vinden en Annie blijft daarom langer dan gepland. Ondertussen verzinnen Miss Hannigan, haar broer en schoonzus een plan om Annie te ontvoeren.

4. Minoes (2001)
Minoes is van een kat door het likken van gif in een mens veranderd. Dit is voor haar enorm wennen en haar dierlijke eigenschappen heeft ze niet zomaar afgeleerd. Ze geeft kopjes, spint en via de katten in de buurt praat ze over alle nieuwtjes uit de stad. Als ze een slaapplaats zoekt, beland ze bij journalist Tibbe. Minoes besluit, in ruil voor eten en onderdak, een journalist te helpen die op het punt staat ontslagen te worden. Met de hulp van Minoes en de katten komen ze achter elk geheim van de stad. 

5. What A Girl Wants (2003)
Daphne reist af van New York naar Engeland om op zoek te gaan naar haar vader. Hij weet niet dat hij een kind heeft met zijn Amerikaanse vriendin die hij ontmoette toen hij in Marokko werkte. Terwijl Daphne haar vader probeert te leren kennen moet ze zich aanpassen aan de nieuwe regels waar ze mee te maken krijgt.

6. Norbit (2007)
Norbit groeit op als wees bij zijn Chineese adoptievader. Hij  wordt van pestkoppen gered door het grote, dikke meisje Rasputia. Door deze actie beslist Rasputia dat ze nu een realtie hebben en uit angst durft hij deze nooit te verbreken. Jaren later wordt de  Norbit verliefd op de mooie Kate, maar nu moet hij nog een manier vinden om van Rasputia af te komen.

Deze chick flicks zijn ook heerlijk voor een filmavond. 

Beeld: Unsplash