Films & Series

De 9 leukste chick flicks die je vaker wil zien (en nu de tijd voor hebt)

Foute liefdesverklaringen, romantische verhalen en veel te slechte, maar vooral veel te knappe mannen. Chick flicks bevatten het allemaal. Wat is er in tijden van thuisisolatie nou lekkerder dan genieten van de meest zoetsappige liefdesverhalen? Daarom heeft Girlscene de 9 leukste chick flicks verzameld die je weer kunt bingewatchen.​

Netflix

1. Love. Wedding. Repeat.
Wanneer de grote dag daar is, wil je natuurlijk dat alles op rolletjes loopt. Dat op rolletjes lopen is dus wat er niet gebeurt in Love. Wedding. Repeat. Van ongenodigde gasten, een boze ex-vriendin tot gasten voeren met kalmeringsmiddel. Klinkt als een gezellige bruiloft, of niet?

Watch on YouTube

 2. It’s a Boy Girl Thing
Een oldie uit 2006 die iedere romcom-fan gezien moet hebben. De twee tieners Woody en Nell zijn tegenpolen van elkaar en kunnen elkaar alles behalve uitstaan. Op een dag beleven ze hun grootste nachtmerrie en worden in elkaars lichaam wakker. Dit staat gegarandeerd voor een hoop gênante momenten.

Watch on YouTube

 3. Adrift
Heb je meer zin in een serieuzer verhaal in plaats van foute humor, maar ben je wel toe aan een dosis wegzwijmelen bij romantiek? Dan is Adrift wellicht de film voor jou. Het jonge, verliefde koppel Tami en Richard zeilen de Stille Oceaan over voor een groot geldbedrag. Het lijkt de droomvakantie voor de avonturiers, totdat ze terecht komen in een wrede orkaan. Naast een verwoeste boot hebben ze alleen elkaar om de reis te overleven.

Watch on YouTube
 
4. Killers

Alleen voor de knappe Ashton Kutcher zou je deze film al aanzetten, maar niet alleen Kutcher is het kijken waard, het verhaal van Killers is dat ook. Jen ontmoet tijdens haar vakantie de knappe Spencer. Dolverliefd besluit het koppel al snel te trouwen, terwijl Jen eigenlijk nog helemaal niet afweet van het brute bestaan van haar man. Daar komt ze snel achter wanneer huurmoordenaars het op hen gemunt hebben. 

Watch on YouTube

 5. The Kissing Booth
Hoogstwaarschijnlijk heb je deze al een keer (of vijf) gezien, het blijft natuurlijk een all time favourite. Heb je de film nog niet gezien? Dan is dit wat je kunt verwachten: Ellie en Lee zijn al hun hele leven beste vrienden en hebben een aantal vriendschapsregels bedacht. Een daarvan is: relatives are totally off-limits. Helaas is de broer van Lee dé hunk van de school. Zal Ellie het lukken om de broer van Lee te weerstaan en hun vriendschap te redden?

Watch on YouTube

Videoland

6. Wat Is Dan Liefde 
Niks kijkt zo lekker weg als een Nederlandse romcom en helemaal met de hilarische Elise Schaap in de hoofdrol. Cato is echtscheidingsadvocaat en heeft meden doordat haar ouders gescheiden zijn al haar hele leven vrij weinig met liefde en vindt dat emotionele gedoe maar niks. Dan ontmoet ze Gijs op de werkvloer waarmee ze moet samenwerken, een tegenpool van Cato waardoor ze haar idealen onder een loep moet leggen. Zal deze samenwerking een match made in heaven zijn?

Watch on YouTube
 
7. Dater’s Handbook

Voordat Meghan Markle voor prins Harry viel, had ze blijkbaar nog wat date-advies nodig. In Dater’s Handbook gaat Cassandra met hulp van een relatie-expert en haar zelfhulpboek op zoek naar de perfecte man, nadat ze in haar verleden altijd voor de verkeerde mannen viel. Het boek heeft haar alleen iets te goed geholpen wat resulteert in mannenkeuzestress. Wie kent het niet?

Watch on YouTube
 
8. Two Night Stand

Wat een wild eenmalig avontuurtje moest zijn wat vooral maar één nachtje zou duren, liep iets anders voor Megan en haar date Alec die ze nog maar net heeft ontmoet via een datingsite. Ertussenuit knijpen was Megan haar originele plan, maar wanneer ze naar buiten wil ontdekt ze dat ze zijn ingesneeuwd en ze geen kant op kunnen. #awkward

Watch on YouTube
 
9. Breathe

Op en top romantiek ga je beleven met de film Breathe. Robin en Diana zijn avontuurlijk, jong en hebben het hele leven nog voor zich, totdat Robin volledig verlamd raakt en alleen nog kan ademen met behulp van beademingsapparatuur. Op het moment dat de diagnose wordt gesteld woont het stel in Kenia. Tegen alle adviezen van de artsen in reizen ze terug naar Engeland, omdat Robin nog maar drie maanden te leven heeft. Laat je meesleuren in het hartstochtelijke en moedige verhaal van Robin en Diana en zie hoe ze alles uit elkaar en uit het leven halen.

Watch on YouTube

Bron: seventeen.com, chicklit.nl, moviemeter.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀