Lifestyle

Met deze tips kom jij van je verstopte neus af

De een heeft er vaker last van dan de ander: een verstopte neus. Het is ontzettend vervelend, en je kunt je er dan ook enorm aan irriteren. Je kunt je soms zelfs niet eens meer voorstellen hoe het is om geen verstopte neus te hebben. Tijd om van die verstopte neus af te komen. Hier vind je tips.

Verstopte neus? Neusspray
Het eerste waar je aan denkt bij een verstopte neus is waarschijnlijk neusspray. Hét redmiddel, waardoor jij binnen no-time van die verstopte neus af bent. Neusspray werkt goed, maar voorkom dat je er verslaafd aan raakt. Je mag neusspray maar voor een bepaalde tijd gebruiken, dus houd je echt aan het aantal dagen zoals het op de bijsluiter staat. Een verslaving aan neusspray bestaat echt, dus houd hier rekening mee.

Verstopte neus? Spoelen met zout
Deze methode is heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is water en keukenzout. Doe een theelepel keukenzout in lauw water. Druk één neusgat dicht met je vingers, en snuif het mengsel via je andere neusgat op. Wanneer het mengsel in je keel zit, spuug je het uit. Op deze manier reinig je je neusholtes.
Verstopte neus? Stomen
Stoom inademen maakt je neusholtes vrij. Giet kokendheet water in een kom, en ga hier met je gezicht boven hangen. Leg een theedoek of handdoek boven je hoofd, zodat de damp niet langs je gezicht gaat. Houd dit ongeveer 15 minuten vol. Je kunt er ook voor kiezen om wat eucalyptus toe te voegen, voor een extra fris effect.

Verstopte neus? Drink genoeg water
Als je neus verstopt zit, dan kan snot geen kant op. Het is de bedoeling dat snot vloeibaar wordt, en hier kun je voor zorgen door genoeg water te drinken. Als je snot vloeibaar is, dan vertrekt het namelijk eerder uit het lichaam en heb je minder last van een verstopte neus.

Verstopte neus? Gebruik menthol
Wat goed helpt, is om voordat je naar bed gaat menthol op je borst te smeren. Je zult deze menthol tijdens het slapen door je neus inademen, en dit is goed om een verstopte neus te verhelpen.

Verstopte neus en de bovenstaande tips helpen niet? Ga naar de dokter
Een neusverkoudheid duurt gemiddeld maximaal twee weken. Zijn er al dik twee weken voorbij en heb je nog steeds last van een verstopte neus? Dan is het misschien verstandig om een bezoekje aan de dokter te brengen. De dokter kan je misschien beter op weg helpen, zodat jij weer van je verstopte neus af kunt komen.

Bron: plein.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀