Health

Dit is waarom je nooit te lang neusspray moet gebruiken

Je begint steeds meer te hoesten en langzaam voel je dat je steeds minder door je neus kunt ademen. Ja hoor, je bent verkouden. Het hebben van een verstopte neus is ontzettend vervelend. Neusspray gebruiken klinkt dan ook verleidelijk, maar pas wel op. Gebruik dit hulpmiddel nooit té lang. Het gebruik van neusspray zorgt ervoor dat je weer makkelijker lucht binnenkrijgt, maar brengt toch ook wel gevolgen met zich mee.

Neusspray gebruiken

Er is bijna niets vervelender dan een verstopte neus die ervoor zorgt dat jij niet fatsoenlijk kunt ademen. Zodra je een verkoudheid aan voelt komen, koop jij daarom voor de zekerheid alvast een neusspray.

Als je neusspray langer dan één week gebruikt, zul je vaker en langer last kunnen krijgen van een verstopte neus. Het stofje xylometazoline, een bestandsdeel van de neusspray, kan het neusslijmvlies namelijk beschadigen, waardoor het slijmvlies gezwollen blijft. Het gevolg is dan dat je als het ware verslaafd kunt raken aan neusspray, omdat dit de manier is om je neus weer open te krijgen. Ook kunnen de trilhaartjes in je neus beschadigen. Een alternatief voor neusspray? Lees dan snel verder.


neusdruppels neusspray verkouden

Het alternatief

Hoewel het wel lastig is om ineens te stoppen met het gebruiken van neusspray, is dit dus wel beter. Om je neus open te krijgen kun je ook stomen. Het heeft alleen wel geduld nodig, want het duurt soms lang voordat je van een verstopte neus af bent. Lees hier tips om een verkoudheid tegen te gaan.

Bron: Gezondheidsnet | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook