Lifestyle

Last van een stijve nek? Tips om die pijn te verlichten vind je hier

Je zit al urenlang achter je bureau, wanneer je ineens een stijve nek krijgt. Heel vervelend, want die zeurende pijn houdt je van je werk af en is ook nog eens slecht voor je. Als jij regelmatig last hebt van een stijve nek, dan is het een goed idee om hier iets tegen te doen. Heb jij vaak last van een stijve nek? Tips vind je hier.

Stijve nek tips: verwarm je nek
Wat goed helpt bij een stijve nek, is de nek verwarmen. Hierdoor ontspannen de spieren een beetje, waardoor de pijn minder wordt. Gebruik een kruik, of bijvoorbeeld een kersenpitzak. Leg deze op de plek waar jij pijn hebt. Een warme douche of een warm bad kan ook goed helpen.

Stijve nek tips: beweeg zoveel mogelijk
Bij iedere beweging voel je de pijn in je stijve nek, dus veel bewegen is waarschijnlijk niet iets wat je nu graag doet. Toch is het goed om in beweging te blijven. Probeer daarom toch de dingen te doen die je normaal ook doet, en blijf bewegen. Misschien kun je yoga uitproberen?

Stijve nek tips: gebruik het juiste kussen
Een verkeerd kussen is vaak de oorzaak van een stijve nek. Het kan zijn dat jouw kussen ook te dik of te dun is, waardoor er nekklachten ontstaan. Zoek uit welk kussen er het beste bij jouw lichaam en slaaphouding past. Je kunt hiervoor het beste advies vragen bij een specialist.
Stijve nek tips: masseren
Een goede massage kan klachten van een stijve nek verminderen. Probeer iemand te strikken die jouw nek wil masseren, of doe het anders zelf. Dit kan met behulp van een tennisbal. Plaats de tennisbal tussen je lichaam en de muur, en beweeg met je lichaam.

Stijve nek tips: doe ontspanningsoefeningen
Ontspanning is iets wat jouw nek nodig heeft als je last hebt van nekpijn. Om je nek te laten ontspannen kun je ontspanningsoefeningen doen:

1. Buig je hoofd langzaam naar voren en naar achteren.
2. Kijk links over je schouder naar achteren, en doe dit ook met rechts.
3. Buig met je linkeroor naar je linkerschouder, en doe dit vervolgens ook met de rechterkant.

Stijve nek tips: vaker pauzeren
Als jij veel achter je bureau zit, dan zit je veelal in dezelfde werkhouding. Juist daarom is het belangrijk dat je af en toe in beweging komt. Je vindt het vast niet erg om te horen: je moet vaker pauzeren. Neem ieder half uur een pauze van een paar minuten en heb beweging. 

Bron: gezondnu.nl | Beeld: iStock