Lifestyle

Hoe slaap jij? Dit zegt jouw slaaphouding over jouw persoonlijkheid

Wie houdt er nou niet van uitslapen of een lekkere powernap? Wij op de redactie zijn dol op slapen. Maar als je in slaap valt, denk je er waarschijnlijk niet over na hoe je dat doet. Het is een gewoonte waar we eigenlijk niet eens van bewust zijn. Toch kan jouw manier van slapen wat zeggen over je persoonlijkheid. Slaap jij graag op je buik, op je zij of op je rug?

Als je in slaap valt, denk je helemaal niet na hoe je dat doet. Maar als je erover gaat nadenken, hoe val jij dan in slaap

#1. De foetushouding 
Opgekruld op je zij, dan slaap jij in de foetushouding. Je bent niet de enige, want zo'n 40% van de mensen slaapt in deze positie. Deze mensen zijn introvert en beschermen zichzelf heel goed. Je probeert je af te sluiten voor de grote boze buitenwereld. Je bent gevoelig en houdt je bezig met kleine details. Je bent erg scherp.

#2. Op je rug, met je armen bij je kussen
Je ziet er misschien een beetje uit als een zeester in je bed, maar dat wil niet zeggen dat je minder waard bent. Je hebt een sterke persoonlijkheid en staat graag in het middelpunt. Je houdt van gezelligheid en goed gezelschap, maar je zegt ook goed waar het op staat en je bent niet op je mondje gevallen.

#3. Op je rug, met je armen langs je lichaam
Dit noemen ze ook wel de soldaathouding. Je slaapt namelijk met je armen langs je lijf, eigenlijk net als een soldaat die op de wacht staat. Je bent iemand die zich goed kan aanpassen aan je omgeving. Je bent een échte doorzetter en weet wat je wilt bereiken in je leven. Je kunt veeleisend zijn voor de mensen om je heen, maar vraagt vooral veel van jezelf. 

via GIPHY

#4. De buikslaper 
Ben je een buikslaper? Dan ben je iemand die graag het voortouw neemt. Je bent impulsief en initiatiefrijk in zowel je privéleven als in je werk. Je bent een planner en daarom geen fan van verrassingen.

#5. Knie omhoog
Kun jij niet in slaap komen zonder je knieën uit te steken terwijl je op je zij ligt? Dit betekent dat je een rustig en betrouwbaar persoon bent. Het is niet makkelijk om jou te beledigen en jij bent heel optimistisch. Ook houd je erg van avontuur en onverwachtse dingen.

Bron: elitedaily.com, mynd.nu | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook