Beauty

Dit zijn de beste tips voor witte tanden

Telkens als jij een reclame van een tandpasta-merk voorbij ziet komen erger je je kapot. Ja ja, als je dat ene merk gebruikt, dan zul je binnen no-time witte tanden hebben. Je hebt inmiddels zo’n beetje alle merken geprobeerd, maar echt effect heb je nog steeds niet. Toch wil jij dolgraag een stel witte tanden in je mond. Niet getreurd: dit zijn de beste tips voor witte tanden.

Tips voor witte tanden: eet aardbeien
Als jij gek bent op aardbeien, dan heb je nu nóg een reden om ze regelmatig te eten. Er zit appelzuur in aardbeien, een stofje dat je tanden op een natuurlijke manier witter maakt. Je moet ze wel gewoon eten, maar je moet ze nu niet ineens letterlijk op je tanden smeren. De kans is dan namelijk groot dat je de glazuurlaag aantast.

​Tips voor witte tanden: eet wit voedsel
Wil jij witte tanden? Een dan zoveel mogelijk wit voedsel. Hoe witter het voedsel, hoe witter de tanden, is namelijk hoe het werkt. Kip, vis en rijst zijn bijvoorbeeld goed om te eten. Vermijd juist eten met kleur.
​Tips voor witte tanden: gebruik een elektrische tandenborstel
Je moet je tanden goed poetsen, dat is logisch. Maar wat nog beter werkt dan een normale tandenborstel, is een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels verwijderen tot 70% meer tandplak dan gewone tandenborstels. De aanschaf is misschien wat duurder dan een normale tandenborstel, maar je zult al snel resultaat zien.

​Tips voor witte tanden: probeer zoveel mogelijk door een rietje te drinken
Misschien is dit niet je lievelingstip, maar hij werkt wel goed. Probeer zoveel mogelijk drankjes door een rietje te drinken. Dit voorkomt dat vloeistof in aanraking komt met je tanden, en op die manier kan de vloeistof dus ook geen schade aanbrengen.

​Tips voor witte tanden: eet elke dag een appel
De quote ‘an apple a day keeps the doctor away’ heb je vast weleens gehoord. En in dit geval houdt een appel per dag ook nog eens de tandarts weg. Een appel eten reinigt namelijk je gebit. 

​Tips voor witte tanden: mond spoelen met kokosolie
Het klinkt misschien wat gek, maar één van de tips voor witte tanden is je mond spoelen met kokosolie. Dit helpt tandplak te verwijderen en zorgt er ook voor dat je geen vlekken op je tanden krijgt. Probeer je mond het liefst zo lang mogelijk te spoelen: 15 minuten, als dat lukt.

Met deze tips voor witte tanden moet het vast lukken om jouw tanden een – of meerdere – tint(en) lichter te krijgen. Heb vooral geduld, want een wit gebit kost best wat tijd en moeite.

Bron: Daily Mail | Beeld: iStock