Food

Notentaart en notenkoek maken met één recept: zo easy bak je beide baksels

Eén recept voor twee verschillende overheerlijke lekkernijen. Hoe simpel kan het zijn? Met dit recept is het namelijk mogelijk om notenkoek én notentaart met abrikozen te maken. Het is nog super easy om te maken ook. Lees snel verder en ontdek met welke truc je deze smakelijke baksels bakt.

Wat heb je nodig?
• Lage taartvorm met een doorsnede van circa 20 centimeter
• Bakpapier

Welke ingrediënten zitten in de taart?
• 150 gram bloem (houd wat over om je werkblad mee te bestuiven zodat het deeg niet blijft plakken)
• 75 gram suiker
• 75 gram boter
• snufje zout
• 6 gewelde abrikozen
• 175 gram notenmelange naturel
• 150 gram rietsuiker
• 1 dl slagroom

View post on Instagram
 

Zo maak je het:
Doe de bloem, suiker, boter en het zout in een kom en kneed het tot het een samenhangende deegbal vormt. Wanneer er deeg aan het werkblad plakt, bestrooi dit dan met extra bloem. Laat de deegbal rond de 20 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de over voor op 175°C of gasovenstand 3. Bekleed als volgt de bakvorm met bakpapier, ook de zijkanten. Anders worden de randen van de taart zwart… (de redactie spreekt uit eigen ervaring). Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm. Snijd de abrikozen in stukjes en verdeel dit over de bodem. Doe de noten in een theedoek en rol met een deegroller de noten grof. 

Gebruik een pan met een dikke bodem en los hierin de rietsuiker op in 1 á 2 dl water totdat het karamelliseert. Voeg daarna de room en de noten door het mengsel toe. Roer het even door en giet het daarna over het deeg. Strijk het glad en zet de taart in de oven. Bak de taart gaar voor ongeveer 50 minuten. 

En de notenkoek dan?
Nou, de ”magische truc” is dat je alleen de abrikozen uit het recept weglaat. De abrikozen geven het recept namelijk een smeuïge structuur. Wanneer je de abrikozen niet in het recept meeneemt, krijg je een superknapperige stevige notenkoek! Keukenprinseskwaliteiten heb je gelukkig niet nodig.

Bon appetétit 🙂

Psst… heb je het bakken helemaal in de vingers? Probeer dan ook deze overheerlijke banaan-kokostaart, witte chocolade cranberyy cupcakes of churros cupcakes.

Bron: ah.nl | Beeld: Unsplash