Films & Series

Zo gaat het nu met de sterren uit Sjakie en de chocoladefabriek


Als er iets is waar je vroeger van droomde, was het de chocoladefabriek van Willy Wonka. Alles is eetbaar, er is een chocoladerivier en je hebt allemaal schattige oempa loempa’s die voor je zingen. Sjakie en de chocoladefabriek is een film die voor altijd in onze kinderhartjes blijft zitten. Zo gaat het nu met de sterren uit Sjakie en de chocoladefabriek. Girlscene zocht het uit.

1. AnnaSophia Robb (Violet Beauderest)

De kampioen kauwgomkauwen, Violet Beauderest, is de derde die een Gouden Toegangskaart van Willie Wonka vindt. Na haar rol in Sjakie en de chocoladefabriek wordt AnnaSophia Robb (1993) gecast voor de hoofdrol in de The Carrie Diaries. Dit is een prequel van Sex and the City. Helaas wordt de serie al na twee seizoenen geannuleerd. Daarnaast heeft ze een rol in de televisieserie Mercy Street gehad. Ze had een korte relatie met Josh Hutcherson. Op dit moment speelt ze in de serie Little Fires Everywhere, met o.a. Reese Whiterspoon. 

View post on Instagram
 


2. Jordan Fry (Joris Teevee)

De vierde die één van Willie Wonka’s Gouden Toegangskaarten vindt, is tv-verslaafde Joris Teevee. Jordan Fry (1993) zijn acteersucces komt een paar jaar later als hij de stem van de hoofdpersoon in Disney’s Meet The Robinsons inspreekt. Sindsdien doet hij weinig acteerwerk. Wel heeft hij een kleine rol in de thriller Gone met o.a. Amanda Seyfried. Jordan stopt voor een periode met acteren om te backpacken rondom de wereld. Later verschijnt hij weer op het scherm in Byrd and the Bees, wat geschreven is door zijn moeder, Christine.

View post on Instagram
 


3. Julia Winter (Veruca Peper)

De verwende Veruca Peper is de tweede die een Gouden Toegangskaart vindt, door de arbeiders in de pindafabriek van haar vader. Voor Julia Winter (1993) is Sjakie en de chocoladefabriek haar eerste en laatste film. Ze doet regelmatig auditie, maar dat werpt zijn vruchten niet af. Wel is ze te gast in de TV-serie Dick en Dom in da Bungalow. Daarna besluit ze al dat ze geen actrice meer wil worden. Ze verhuist terug naar Londen en later naar haar geboorteland Zweden. Julia studeert in Zweden om dokter te worden.

View post on Instagram
 


4. Philip Wiegratz (Caspar Slok)

Caspar Slok is de eerste die een Gouden Toegangskaart vindt. Caspar is een jongen die van eten houdt. De Duitse Philip Wiegratz (1993) heeft zijn acteercarrière in zijn geboorteland voortgezet. Voor zijn rol in Sjakie en de chocoladefabriek moest Philip Engels leren en een vet pak dragen. Dit was zijn enige Engelstalige film tot nu toe, maar hij heeft veel rollen in Duitse films kunnen bemachtigen, zoals Lore en Ruby Red.

View post on Instagram
 


5. Freddie Highmore (Sjakie Stevens)

Sjakie Stevens is het laatste kind die de Gouden Toegangskaart vindt en de hoofdpersoon van het verhaal. Freddie Highmore (1992) heeft na zijn rol als Sjakie, geen seconde stilgezeten. Hij is uitgegroeid tot een populaire acteur en is nu vooral bekend van zijn hoofdrol in serie The Good Doctor, waarvoor hij een Golden Globe nominatie kreeg. Daarnaast had hij de hoofdrol in Netflix-serie Bates Motel en films zoals o.a. The Spiderwick Chronicles en Arthur en de Minimoys. Hij is op dit moment bezig met de opnames voor het vierde seizoen van The Good Doctor. 

View post on Instagram
 

Keek jij vroeger ook altijd iCarly? Zo gaat het nu met de cast.

Must reads 👀