Health

De 6 fijnste self-care tips om de quarantaine door te komen

Terwijl je je een tijdje geleden soms nog ”ziek” meldde als je vriendinnen een avondje wilden stappen en jij liever in je onesie op de bank lag, heb je er nu alles voor over om een stap buiten de deur te zetten. Helaas is de deur uitgaan nu het coronavirus zich nog steeds verspreidt niet een verstandige keuze, behalve als je echt moet. Het is daarom begrijpelijk dat je tussen je vier muren soms even helemaal gek wordt, wellicht door jezelf of door je woongenoten. Daarom is het in deze tijden mega belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hoe je dat doet? Ondervind je met deze 6 self-care tips.

Jezelf me time gunnen in een tijd waar je vooral al op jezelf moet zijn en aan social distancing doet, is misschien niet iets waar je als eerst aan denkt. Maar ondanks alle maatregelen en het vele alleen zijn gaat het normale leven zoveel mogelijk door. Misschien moet je vanuit huis werken of ben je momenteel werkloos, in beide situaties kan het alsnog voor een hoop stress zorgen. Daarom is het ook in deze tijd belangrijk om aan jezelf te denken.
1. Get comfy
Nu je veel thuis zit is het belangrijk om je thuisbasis zo warm en comfortabel mogelijk te maken. Hoe suf dit misschien ook klinkt, maar houd je huis zoveel mogelijk schoon en maak het dan direct sfeervol. Een schoon en leuk ingericht huis zorgt namelijk voor rust in het bolletje.

2. Spa time
Niks is natuurlijk meer ontspannen dan een verwendag of verwenuurtje. Net wat in jouw schema past. Scoor de lekkerste bathbombs (of maak ze zelf), je favoriete haarmaskers en verzamel de heerlijkste scrubs. Kaarsjes aan, je favo playlist op de achtergrond en verstand op nul. 

3. Lekker kokkerellen 
Wellicht heb je een hekel aan koken, heb je er nooit de geduld voor en is thuisbezorgd stiekem je beste vriend? Dan is het juist nu de tijd om wel goed voor jezelf te zorgen met een overheerlijke maaltijd. Vooral als je alleen bent is het natuurlijk het makkelijkst om een snelle hap te maken of eten te bestellen, maar wanneer je een uitgebreide maaltijd bereidt met meer dan een handjevol gerechten, krijg je meer waardering voor wat je eet en geniet je er veel meer van. Het is nu de perfecte tijd om je cooking skills te verbeteren, daar heb je op langere termijn ook nog wat aan. Kookinspiratie nodig? Bekijk deze healthy kookboeken voor een prikkie.
Gezonde maaltijd
4. De benen strekken
Ga aan de wandel, maar met vanzelfsprekend de gepaste anderhalve meter afstand. In het normale drukke leven was een wandeling maken hoogstwaarschijnlijk niet het eerste waar je aan dacht in je vrije tijd, want ”Hallo, de nieuwe afleveringen op Netflix kijken zichzelf niet!”. Maar wanneer je gaat wandelen met je favo playlist, fijne podcast of het geluid van de natuur om je heen, heb je soms pas echt tijd om na te denken. Wanneer je thuis werkt of veel thuis bent met allemaal prikkels om je heen kan het moeilijk zijn om je hoofd leeg te maken en alles op een rijtje te zetten.

5. Digitale detox
Vooral in deze tijden heb je baat bij een digitale detox. Er spookt veel fake news rond op het web en natuurlijk niet de meest fijne berichten rondom het coronavirus. Het is wel van belang dat je goed geïnformeerd blijft omtrent de laatste ontwikkelingen, maar door alle negativiteit is het geen verkeerd idee om een beetje afstand te nemen van alle socials. Deze negatieve berichten kunnen van grote invloed zijn op je humeur. Grijp dus in plaats van naar je telefoon naar dat boek wat je al maanden wil lezen of kleur jezelf rustig met een volwassen kleurboek. Zenmomentjes gegarandeerd!

6. Work it baby
Trek je lekkerste sportoutfit aan en ga bewegen. Wanneer je sport komt er endorfine vrij in je hersenen. Dit is een stofje waardoor je je gelukkiger en energieker gaat voelen. Laten dat nu een van de vibes zijn die we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Op zoek naar goede home workouts? Probeer deze eens!

Bron: glamour.nl, inspirerendleven.nl, freshhh.nl | Beeld: iStock, Unsplash